HomeActiviteiten Nieuws Nesselande18 april 2016 De Kristal: Voorlichting over de veranderde zorg

18 april 2016 De Kristal: Voorlichting over de veranderde zorg

dag-van-de-zorg

Voorlichting over de veranderde zorg, in gesprek over oplossingen.  Heeft u zorg of ondersteuning nodig? En vraagt u zich af hoe het verder moet, nu de zorg is veranderd? In samenwerking met Buurtwerk, DOCK en Zorg Verandert organiseert de werkgroep Onder Andere(n) op maandagavond 18 april een informatie bijeenkomst.

Een bijeenkomst waar u informatie krijgt over de veranderingen en waar u in gesprek gaat met elkaar over oplossingen die bij uw situatie passen.

Veranderingen in de zorg

Per 1 januari 2015 is er nogal wat veranderd in de financiering van de langdurige zorg. De zorg is voortaan geregeld via vier wetten: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), Wet langdurige zorg (Wlz), Jeugdwet en Zorgverzekeringswet. Wat houden die wetten in? Bij wie moet u aankloppen? Een deskundige spreker slaat de brug tussen de veranderde zorg en de vragen die u heeft hierover vanuit uw eigen situatie.

Groepsgesprekken: ervaringen delen en oplossingen vinden

Na de pauze vinden een of meerdere groepsgesprekken plaats. In een kleine groep en onder begeleiding van een gespreksbegeleider gaat u met elkaar in gesprek. In dit deel is volop de ruimte om in te gaan op ieders persoonlijke situatie. Welke gevolgen hebben de veranderingen voor u? Hoe gaat u om met deze veranderingen? En welke mogelijke oplossingen zijn er om de zorg of ondersteuning te regelen? U doordenkt elkaars zorgen, vragen en behoeften. En u inspireert elkaar met goede voorbeelden en nieuwe ideeën.

 

Vragen die aan bod kunnen komen zijn: hoe kunt u langer thuis wonen en hoe bereidt u zich voor op het gesprek met de gemeente? Hoe schakelt u uw netwerk in? Wat kunnen uw familie, vrienden en buren doen? En waar kunnen de huisarts, gemeente, het wijkteam of een zorginstantie bij helpen?

 

 

Programma

19.00 uur: inloop met koffie/thee

19.30 uur: Introductie en start voorlichting

20.00 uur: Pauze koffie en koek

20.15 uur: kort groepsgesprek/dialoog

21.15 uur: Afsluiting

 

De thema bijeenkomst wordt gehouden op maandag 18 april 2016 van 19.30 uur topt 21.15 uur in De Kristal. De kosten zijn € 2,50 (incl. koffie/thee en iets lekkers). Toegangskaarten zijn te koop aan balie of bar van het Huis van de Wijk De Kristal, Cypruslaan 404, Rotterdam-Nesselande, tel. 010-2862760 of 010-4553799. Contactpersoon is Tineke van den Berg.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular