Rel over koopzondagen Alexandrium


Nesselande kent zonder problemen 7 dagen in de week een openstelling van haar winkelcentrum.

Bij de buren van het Alexandrium is dit wel anders. Winkeliers in de shoppingmall die voorstander zijn van de koopzondagen in het Alexandrium willen zaterdag ook in gesprek met minister Donner. De minister komt om elf uur naar Alexandrium om de tegenstanders van koopzondag een hart onder de riem steken.
 
 

 

December 2009 besloot de Rotterdamse gemeenteraad het winkelgebied aan te wijzen als toeristisch gebied. Daardoor mag het winkelcentrum sinds begin dit jaar elke zondag haar deuren openen. Voorheen was dat slechts eenmaal in de maand het geval.

Een groep van vijftien winkeliers stapte begin deze week naar de rechter om de verruimde openingstijden via een kort geding aan te vechten. Zij kunnen rekenen op sympathie van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en worden zaterdag door hem toegesproken.

De voorstanders van de koopzondagen willen de minister op hun beurt wijzen op het behoud van werkgelegenheid. Ze denken dat er veel banen verdwijnen als de winkels op zondag niet altijd meer open mogen. Of Donner openstaat voor een gesprek was vrijdagavond nog niet duidelijk.

Bron: Rijnmond.nl

Over Redactie Nesselande.INFO 2132 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

1 Reactie op Rel over koopzondagen Alexandrium

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.