Geen kap 300 populieren langs A16 bij Rotterdam Prins Alexander

De eventuele verwijdering van 300 populieren langs de A16 bij Rotterdam Prins Alexander is vrijdag 19 februari 2010 niet door gegaan. Een groep van dertig GroenLinksers en buurtbewoners hadden zich vastgeketend aan enkele bomen. Rijkswaterstaat wil de bomen langs de A16 kappen omdat takken op de weg terecht kunnen komen. Maar volgens de actievoerders zijn de bomen gezond en kunnen ze nog jaren mee.

Volgens de buurtbewoners en de milieupolitie mag Rijkswaterstaat de bomen helemaal niet kappen. Ze staan verder dan 10 meter van de wegrand en dan is een kapvergunning nodig. Rijkswaterstaat heeft die niet.

Ook zijn de bomen hooguit 40 jaar oud, terwijl populieren makkelijk 80 jaar kunnen worden, aldus de milieupolitie.

Volgens Rijkswaterstaat was het niet de bedoeling alle bomen in één keer te vellen. „Het werk dat we vrijdag wilden doen, is gewoon voltooid”, stelt een zegsvrouw. De populieren moeten worden gekapt uit veiligheidoverwegingen. „De toppen en takken die afbreken vormen een gevaar voor het verkeer op de A16.”

De wegbeheerder stelde dat de actievoerders zich netjes hebben gedragen en maar weinig problemen hebben veroorzaakt. Het is de bedoeling dat het kappen in het weekend wordt voortgezet. Het hele karwei moet voor de start van het broedseizoen zijn voltooid.

 Via: Telegraaf, RTV Rijnmond 19/2/2010

Over Redactie Nesselande.INFO 2118 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

1 Reactie op Geen kap 300 populieren langs A16 bij Rotterdam Prins Alexander

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.