Nesselanders stemmen op 19 maart 2014 2x #gebiedscommissie #vitaal

stemmen
Rotterdammer-Nesselanders  met kiesrecht stemmen op 19 maart 2x: één keer voor de gemeenteraad en één keer voor de gebiedscommissie.  Vooral voor de wijk Nesselande is de keuze voor gebiedscommissies zeer vitaal gezien de massa aan ontwikkelingen. De verkiezingen voor de gebiedscommissies zijn op 19 maart 2014. Dat is op dezelfde dag als de gemeenteraadsverkiezingen. Als inwoner van Rotterdam met kiesrecht kunt u op 19 maart dus twee keer uw stem uitbrengen: één keer voor de gemeenteraadsverkiezingen en één keer voor de gebiedscommissieverkiezingen van het gebied waar u woont. Stemmen kan op 19 maart in de scholen in Nesselande en ook De Kristal.

stemmenpr-475x313

 

Voorafgaand aan de verkiezingen ontvangt elke stemgerechtigde Rotterdammer twee stempassen. Stemmen op de gebiedscommissie kan alleen bij een stembureau in het gebied waar u woont. Op de stempas staat in welk gebied u mag stemmen en waar het dichtstbijzijnde stembureau voor u is.  Nesselanders stemmen wederom in De Knoop, scholencomplex te Nesselande.

Vóór de installatie van de leden van de gebiedscommissies moet eerst de nieuwe gemeenteraad bij elkaar komen. De eerste bijeenkomst van de nieuwe gemeenteraad na de verkiezingen is op 27 maart 2014. De eerste vergadering van de gebiedscommissies is op zijn vroegst één week later.

drukteeekl

De gebiedscommissies krijgen de wijkprofielen, de gebiedsplannen en de uitvoeringsprogramma’s voor zover gereed. Vanaf dat moment kunnen zij zich gericht op hun gebied oriënteren en hun contacten gaan opbouwen. Een belangrijke taak van de gebiedscommissies wordt het verder uitwerken en aanpassen van de gebiedsplannen voor hun gebied, waarbij zij u – bewoners, ondernemers en andere partijen – uit het gebied betrekken.

 

 

Over Redactie Nesselande.INFO 2074 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.