Op drie plaatsen stemmen in Rotterdam-Nesselande van 7.30 – 21.00 uur

 

Woensdag 15 maart 2017 vinden de Tweede Kamer-verkiezingen 2017 plaats. Het stembureau op het Rotterdam Centraal gaat al open om 06.30 uur. Daarnaast worden twee mobiele stembureaus ingezet die gedurende de dag specifieke verzorgingshuizen in Prins Alexander, Feijenoord en Charlois aandoen.

Op drie plaatsen kan in Rotterdam-Nesselande worden gestemd (vergeet de ID niet mee te nemen):

  • 6 Cypruslaan 404 Gebouw De Kristal ja – invalidetoegang
  • 185 Marcel Duchampplein 801 (links) Gymnastieklokaal ja – invalidetoegang
  • 205 Marcel Duchampplein 801 (rechts) Gymnastieklokaal ja – invalidetoegang
  • 132 Robert van ’t Hoffstraat 10 (links) BS Het Spectrum ja – invalidetoegang
  • 179 Robert van ’t Hoffstraat 10 (rechts) BS Het Spectrum ja – invalidetoegang

Bron: http://www.rotterdam.nl/Clusters/Dienstverlening/Documenten%202017/Verkiezingen/Rotterdamse%20stembureaus%20Tweede%20Kamerverkiezing%202017.pdf

Invalidenparkeerplek voor ieder stembureau
Voor iedere kiezer is er een stembureau op acceptabele loopafstand en een parkeerplek voor invaliden voor ieder stembureau. Let op: niet alle stembureaus zijn rolstoeltoegankelijk. Op www.rotterdam.nl/verkiezingen is te zien welke locaties wel rolstoeltoegankelijk zijn.

StembureauApp ondersteunt voorzitters
Sinds 2012 ondersteunt de StembureauApp de voorzitters van de stembureaus. De stemmen worden ook nog steeds handmatig geteld en het proces-verbaal blijft het officiële document voor de uitslag.

Realtime opkomstcijfers
Dankzij de StembureauApp is het mogelijk om via deze pagina de realtime opkomstcijfers te tonen. Daar zie je het opkomstpercentage voor heel Rotterdam en voor de deelgebieden. Van de 635.305 Rotterdammers mogen er 453.152 stemmen.

Voorlopige uitslag
Vanaf 21.15 uur is op https://rotterdam.tweedekamer15maart.nl/ te zien hoeveel procent van de stemmen is geteld. Als alle stemmen zijn geteld, maakt Burgemeester Aboutaleb op het Stadhuis de voorlopige uitslag bekend. Daarna wordt de voorlopige uitslag online op partijniveau zichtbaar.

Definitieve uitslag
Op vrijdag 17 maart wordt de definitieve uitslag van Rotterdam om 10.00 uur bekendgemaakt door het hoofdstembureau Rotterdam in de Raadzaal van het Stadhuis. Dit is ook via internet te volgen op http://rotterdam.raadsinformatie.nl.

Over Redactie Nesselande.INFO 2118 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.