Wollefoppenweg gaat weer open voor verkeer: Nesselande heeft de onsluitingsweg terug

Niet iedereen was in 2003 blij met de komst van de wijk Nesselande. De wijk zorgde voor een knip met de omgeving en dorpen rondom de wijk. Nesselanders hebben dagelijks lang in de file moeten staan… in hun eigen wijk om de wijk in en uit te komen. Ook Zevenhuizen had last van het sluipverkeer door de dorpstraat, en de bewoners aan de Wollefoppenweg (de weg die Nesselande grotendeels doorsnijdt) waren niet blij met het sluipverkeer richting Rotterdam, de A12 en A20.

Het AD.nl meldt:

De gemeentebesturen van Rotterdam en Zuidplas zijn overeengekomen dat de gesloten-verklaring kan vervallen. Dat heeft onder meer te maken met de huidige situatie die een verkeersonveilige situatie zou veroorzaken. Ook Veilig Verkeer Nederland afdeling Zuidplas heeft al geadviseerd de knip te verwijderen. De politie kan zich vinden in het verwijderen van de afsluiting.

Door de weg weer te openen hopen de betrokken onveilige situaties te voorkomen (niet alle hulpdiensten wisten van de belemmering) en moet dit de drukte op de Laan van Avant-Garde (met veel verkeer dat door Nesselande naar de Hoofdweg en Zevenkamp trekt) doen afnemen.

Wanneer de weg weer opengaat, is nog niet bekend.

 

 

Over Redactie Nesselande.INFO 1892 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

5 Reacties op Wollefoppenweg gaat weer open voor verkeer: Nesselande heeft de onsluitingsweg terug

  1. Hoera, de Wollefoppenweg wordt weer onveilig. De racebaan gaat weer open.
    Aan snelheidsbelemmerende maatregelen zal wel niet gedacht zijn.

  2. fijn dat de weg weer wordt geopend. gezien de mentaliteit van de mensen tegenwoordig, wel hoge verkeersdrempels plaatsen en zo nu en dan bloembakken om de racers vaart te laten verminderen.

  3. Misschien goed om in de nieuwsbrief Nesselande een correctie op het foute bericht van het AD te plaatsen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*