14-16 september 2017 Muziek op de Rotte 2017: 10 jaar Klassiek, Wereldmuziek & Jazz

14, 15 en 16 september is het zover: de tiende editie van Muziek op de Rotte! Drie dagen muzikaal vuurwerk op de Rotte ter hoogte van de Noorderbrug. Tijdens deze feestelijke tiende editie van Muziek op de Rotte verwelkomt het festival onder andere Ntjam Rosie, Sinfonia Rotterdam en Carlama Orkestar!

Muziek op de Rotte heeft traditiegetrouw een programma met muziek vanuit alle windstreken. Verwacht hemels klassiek tot vurige hammond jazz, Kaapverdische morna’s tot opzwepende Balkan muziek en stomende jazzfunk tot eigentijdse cross-overs.

Donderdag – Noorderstage, podium voor nieuw talent
Het begint op donderdag 14 oktober met het traditionele Jongerenpodium. Onder de noemer Noorderstage krijgt aanstormend talent uit Noord Tijdens Muziek op de Rotte de kans te tonen wat het in huis heeft. Rap, urbandans, theater, singer songwriters, Bollywood dans en capoeira wisselen elkaar in hoog tempo af. Optredens zijn er ondermeer van Independancy, Vocals, Dance Crew Underrated, Hiphop 010, AfricanVibeKids, de Rotkwa Boys, en vele anderen. Aansluitend neemt het Lumumba festival het stokje over en sluit de avond af met dampende Congolese muziek en een wervelend optreden van Papa Goni.

Vrijdag – Klassiek met special guest Ntjam Rosie

Vrijdag is traditiegetrouw de klassieke avond met als rots in de branding Sinfonia Rotterdam onder leiding van Conrad van Alphen. Ditmaal met een bijzonder gastoptreden van zangeres Ntjam Rosie. Eerder op de avond speelt het prachtige Mehmed Polat Trio. Een eigentijdse cross-over van Arabische, Afrikaanse en Westerse invloeden. Zomers feest is er met Brazilliaanse muziek van het Gabriela Pimentel trio featuring fluitiste Floor Polder.

Zaterdag – Jazz & Wereldmuziek
Zaterdag staat in het teken van de Jazz en Wereldmuziek. Zo komt Ntjam Rosie ‘s avonds met haar eigen band, het Balkanorkest Carlama Orkestar heeft beloofd het dak van het podium te spelen, de Kaapverdiaanse zangeres Melissa Fortes geeft acte de présence, er is de ongemeen eigen sound van Tommy Moustache, Hammond trio Het Volk grooved onbeschaamd, knallende salsa van percussionisten Gerardo Rodales en Ramón Mendeville, The Barbershop Singers zingen de sterren van de hemel, Armand van Wijck komt met zijn Coolhaven Quintet, de Rotterdamse Koninklijke Postharmonie staat te trappelen en vele anderen met hen!

Een niet te missen feest in een unieke intieme setting op en aan de Rotte. Zorg dat je erbij bent!

Over Redactie Nesselande.INFO 1892 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*