[WIJKDISCUSSIE] Onderzoek naar de ‘afvaloorlog’ Nesselande #afvaltoeristen #zwerfafval #ondergronds

 

Nesselande is de wijk waar afval- en puinbakken opvallend snel volzitten. Wat deels netjes ondergronds zijn plek moet vinden, ziet- voorzien van ongedierte en veel irritatie – al snel boven de grond aan de het daglicht. Waar de gemeente zijn best doet regulier en grofvuil en vooral ook tuinafval netjes af te voeren, blijven diverse afvalplekken voorzien van afval. Ook op het strand van Nesselande zijn er geregeld gemeentelijke acties geweest om het afval in te dammen en ‘afvaltoeristen’ te wijzen op hun slordig gedrag.

Dump door de buren

Naast het bekende zwerfafval op de Kosboulevard van de ‘afvaltoeristen’ die hun fastfood menu na consumptie naast de auto dumpen en de afvalproblemen rondom het strand Nesselande, om de hoek van de Kosboulevard, kent Nesselande beruchte dumpplekken. De buren uit Nieuwerkerk aan den Ijssel zouden hun afval ‘massaal’ dumpen in de wijk Nesselande, dit ondanks de al aanwezig problemen met overvolle ondergrondse afvakbakken.

Op Nesselande.INFO hebben dit afval-probleem al vanaf 2009 aangekaart. 

De gemeente gaat onderzoeken

VVD-raadslid Pascal Lansink kent de situatie in Nesselande. ,,We waren daar pas op bezoek, je hoort bijna iedereen over het afvalprobleem. De ondergrondse containers zitten vol, mede omdat mensen uit Nieuwerkerk met hun autootje dat huisvuil daar komen dumpen. Dit speelt al een tijdje hoor, maar het is goed dat de wethouder dat nu in kaart wil gaan brengen.’’ Citaat en bron:AD.nl (https://www.ad.nl/rotterdam/eerdmans-onderzoekt-afvaloorlog-nesselande~add009a4/)

Foto boven: Agro & Chemie

 

 

 

 

Over Redactie Nesselande.INFO 1984 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

2 Reacties op [WIJKDISCUSSIE] Onderzoek naar de ‘afvaloorlog’ Nesselande #afvaltoeristen #zwerfafval #ondergronds

  1. Bij ons in de straat in Nesselande staan elke dag zeker 10 auto’s voor de afvalbakken en gooien hier afval weg waardoor deze vaak vol zit en de zakken ernaast belanden. Gisteren stonden er twee auto’s tegelijk die de weg blokkeerden omdat ze gewoon voor de afvalbak op de straat afval uitladen. Nieuwekerk aan de IJssel zou een vaste afvalbelasting moeten invoeren, niet per zak. Rotterdam betaalt in feite voor het afval uit Nieuwekerk aan de IJssel en de leefbaarheid van Nesselande gaat hierdoor achteruit.

  2. Systeem invoeren met een pasje voor de bewoners voor de ondergrondse afvalcontainers. Deze aanpak wordt ook gehanteerd in andere gemeentes.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.