Wijkprofiel Nesselande 2017-2018 Gemeente Rotterdam

Begin januari 2018 zijn er wederom wijkprofielen opgesteld in Rotterdam. Het onderzoek levert mooie cijfers op voor de wijk Nesselande met ruim 12.000 inwoners:

In het noordoosten van de deelgemeente ligt de wijk Nesselande. De wijk heeft een groot aanbod van ruime woningen met een tuin en appartementen met zicht op de Zevenhuizerplas. Het diverse woningaanbod bevat ook seniorenwoningen, relatief goedkope huurwoningen en kavels waar mensen zelf een vrijstaande woning kunnen bouwen. Een eigen metrostation maakt een snelle verbinding naar het Alexandrium en het centrum van Rotterdam mogelijk.

Wonen in Nesselande

Vanwege de bijzondere ligging vestigen veel bewoners zich in deze jongste wijk. Wanneer de wijk is afgebouwd, staan er in Nesselande ruim 4.800 woningen. De afbouw van de wijk is vertraagd door de economische recessie. Voor een aantal delen van de wijk worden nog gedetailleerde plannen vastgesteld. Inmiddels is de uitgifte van kavels op het bedrijventerrein langs de A-20 gestart.

 

Voorzieningen Nesselande

Nesselande trekt met strand, boulevard en winkelcentrum ook veel mensen van buiten de wijk. Nesselande is een kindvriendelijke wijk, waar onderwijs-, welzijns- en zorgorganisaties al vanaf de start van de wijk met elkaar samenwerken in De Brede School Nesselande. In de tweede locatie van De Brede School wordt ook een hockeycomplex voor OMHC aangelegd.  De ligging aan de Zevenhuizerplas biedt Nesselande veel recreatiemogelijkheden. Door de aanleg van een groot strand met boulevard tussen de plas en het winkelcentrum wordt de ligging maximaal benut. Er wordt ruimte ingericht voor recreatieve voorzieningen en het houden van evenementen. In het gebouw De Kristal zijn naast een wijkcentrum, een gezondheidscentrum en een bibliotheek opgenomen. 

 

Klik hier voor het gehele profiel!

 

 

 

Over Redactie Nesselande.INFO 2118 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

1 Reactie op Wijkprofiel Nesselande 2017-2018 Gemeente Rotterdam

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.