Leerling groep 7 en 8? Kom langs! 1 en 2 februari 2018 Open Dag Coenecoop College in Waddinxveen en Boskoop

Donderdag 1 en vrijdag 2 februari 2018 zet het Coenecoop College haar deuren open. Kom langs! Alle leerlingen uit groep 7 en 8 zijn van harte welkom om met hun ouders kennis te komen maken met onze school. De Open Dag in Boskoop is op donderdag 1 februari 2018 van 18.00u tot 21.00u. In Waddinxveen houden we op vrijdag 2 februari van 16.00u tot 21.00u open huis.

Het Coenecoop, jouw middelbare school

Je staat voor de grote stap naar de middelbare school. Met de keuze voor een nieuwe school neem je een belangrijke beslissing, die de basis legt voor de rest van je toekomst. Als jij je schoolcarrière vervolgt op het Coenecoop College, dan hebben wij jou de komende jaren veel te bieden. De gangen van het Coenecoop College vullen zich iedere dag opnieuw met enthousiaste en leergierige leerlingen vol met eigen talenten en eigen ambities. Het Coenecoop College biedt kwalitatief goed onderwijs waarin veel ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Het Coenecoop College is een scholengemeenschap voor gymnasium, atheneum, havo, mavo en vmbo bl/kl. De school heeft twee vestigingen: het hoofdgebouw in Waddinxveen en een onderbouwlocatie in Boskoop. De leerlingen van locatie Boskoop vervolgen de bovenbouw van hun schoolcarrière in Waddinxveen. Door de centrale ligging in beide dorpen is het Coenecoop College voor velen van jullie goed te bereiken.

Gezellig, overzichtelijk, veilig

Het Coenecoop College is een middelgrote school. Groot genoeg om alle vormen van onderwijs aan te bieden, kleinschalig genoeg voor een persoonlijke en gemoedelijke sfeer. De school is onderverdeeld in afdelingen met zoveel mogelijk vaste docenten en een afdelingsleider. Zo blijft de school overzichtelijk. Iedereen is anders, dat vinden wij op het Coenecoop College heel normaal. Hierdoor leven verschillende interesses, talenten, maar ook culturen, religies en levensopvattingen op het Coenecoop College niet alleen naast elkaar, maar vooral ook met elkaar. Iedereen krijgt de ruimte om te zijn wie hij is.

Dominique en Lisanne, 5 havo

“Wij hebben samen veel leuke dingen gedaan, ook buiten de gewone lessen. Wij zaten in het evenementenbestuur, waarmee we schoolfeesten organiseerden. Dit jaar zijn we samen juniormentor van de brugklas in Boskoop. We ondersteunen de mentor en maken de kinderen wegwijs op het Coenecoop College.”

Brugklas

De stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een grote stap, waarbij veel veranderingen komen kijken. Tijdens het eerste jaar is er veel aandacht voor de studievaardigheden. Je leert goed te plannen, zodat je al je huiswerk op tijd af hebt en je goed voorbereid bent op de toetsen. Jouw mentor is een van je docenten en houdt je extra goed in de gaten. Hij of zij kijkt of je goede cijfers haalt, of je vastloopt met bepaalde vakken en of je lekker in je vel zit. Elke brugklas heeft twee juniormentoren, leerlingen uit het eindexamenjaar. De juniormentoren maken je in het eerste jaar wegwijs in de school. Je mentor en juniormentoren gaan ook mee op introductieweek in de tweede week van het schooljaar. Zo leer je jouw nieuwe klasgenoten en begeleiders meteen op een leuke manier kennen. Aan het einde van het eerste jaar kijken we op welk niveau jij op je plek bent.

Kristel, 1 havo/mavo

“De overgang naar de middelbare school vond ik heel leuk. Het is hier veel groter dan op de basisschool! Ik moest wel wennen aan het huiswerk, maar gelukkig heb ik een hele leuke mentor die me helpt met plannen.”

Tweetalig onderwijs (TTO)

Je kan op het Coenecoop College kiezen voor tweetalig onderwijs (TTO). Op de locatie Boskoop kunnen vwo- en havoleerlingen voor TTO kiezen. Je krijgt vanaf het eerste leerjaar een groot gedeelte van je lessen in het Engels. Op de locatie Waddinxveen hebben we TTO voor de vwo-leerlingen. In een wereld waarin we steeds meer internationaal georiënteerd zijn, is een goede beheersing van de Engelse taal steeds meer een basisbehoefte. TTO ontwikkelt jouw taalniveau in een razend tempo.

Michael, 2 vwo TTO

“De projecten die we bij TTO doen zijn heel gaaf. Ik heb contact met kinderen van scholen in Engeland en Denemarken. In klas 1 gingen we drie dagen naar York, superleuk! TTO maakt mijn lessen echt uitdagender en leuker.”

Coenecoop Academie

Behalve met een diploma stappen leerlingen aan het einde van hun schoolloopbaan naar buiten met een rijk gevuld, persoonlijk portfolio. Jouw portfolio is een digitale verzameling van documenten die laat zien met welke activiteiten jij aan je eigen ontwikkeling hebt gewerkt

Van steunlessen volgen tot het geven van sporttrainingen en van excursies tot maatschappelijke stages; het draagt allemaal bij aan je persoonlijke ontwikkeling en dus je persoonlijk portfolio. Iedere leerling bouwt zo een waardevolle verzameling van ervaringen op voor de toekomst.

Talentstromen

Om je onderwijs een persoonlijk tintje te geven, kiest iedere leerling een van de drie talentstromen. Vervolgens verdiep je je gedurende het eerste en tweede leerjaar in dat wat jij zo leuk vindt en haal je tegelijkertijd het beste uit jezelf. Je kunt kiezen uit de volgende talentstromen:

  • Sport: Hier maak je kennis met verschillende sporten en alles wat daarbij komt kijken. Duiken, wandklimmen, boogschieten en EHBO-training zijn enkele voorbeelden van activiteiten waaraan de sportstroomleerlingen meedoen.
  • Kunst: Leerlingen die vaak op hun kamer zitten te tekenen, dromen van een toneelcarrière of hun vrije tijd vullen met het bespelen van een muziekinstrument, zitten in deze talentstroom bij elkaar. Drama, dans, muziek, beeldende vorming en podiumkunst komen in de kunststroom aan bod.
  • Science: Deze brede talentstroom laat je kennismaken met de wereld van robots en windenergie, maar is ook voor wie wil leren over communicatievormen en het bouwen van websites.

Een middag per week ga je met eersteklassers van alle niveaus aan de slag, die voor dezelfde stroom hebben gekozen. Een keer in de acht weken sluit je een periode af met een extra activiteit, passend bij jouw talentstroom.

Cherini, 1 havo/vwo TTO

“In de talentstroom Sport kan ik mijn energie kwijt. We doen veel verschillende sporten en aan het einde mogen we ons eigen spel bedenken, daar heb ik zin in!”

Leerlingbegeleiding en zorg

Op het Coenecoop College willen we dat leerlingen met plezier naar school gaan en veel kunnen leren. Knelpunten thuis of op school kunnen dit helaas wel eens in de weg staan. Heb je dyslexie, problemen met faalangst of sociale vaardigheid? Ook dan helpen wij je. De zorgcoördinator zorgt er samen met jou voor dat je probleem goed wordt aangepakt. Als bepaalde vakken een struikelblok voor jou blijken te zijn, kun je steunlessen volgen op school. Ook met persoonlijke problemen en knelpunten kun je op school samen met gespecialiseerde mensen zoeken naar oplossingen.

Excursies

Leerlingen gaan met regelmaat op excursie, zowel in binnen- als buitenland. In Nederland worden onder meer excursies georganiseerd naar Rotterdam (Blijdorp),Gouda, Leiden, Utrecht en Den Haag. De buitenlandse excursies brengen de leerlingen in de straten van Praag, Londen, Rome, Aken, Parijs, de Ardennen en York.

Op school wordt deze educatieve reis voorbereid. Eenmaal in het buitenland onderzoek je een cultureel onderwerp, maak je kennis met de nieuwe omgeving en verbreed je jouw algemene kennis en vaardigheden.

Kom kijken op het Coenecoop!

Na het lezen van al deze praktische zaken wil je natuurlijk de sfeer proeven, om te weten of de school echt bij jou past. Beleef de school zelf tijdens de Open Dag: Boskoop donderdag 1 februari 2018 en Waddinxveen vrijdag 2 februari 2018. Tot dan!

Meer informatie op www.coenecoopcollege.nl.

Over Redactie Nesselande.INFO 2030 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.