Petitie: ‘Nesselande is vol’

 

Elk laatste stukje groen in Rotterdam-Nesselande wordt volgebouwd. Er blijft geen plek meer over voor kinderen om te spelen in deze kinderrijke wijk, geen plek om honden uit te laten of van de natuur te genieten. Uitzichten worden tenietgedaan en de openbare ruimtes worden grauw en grijs.

Bron: nesselandeisvol.petities.nl

Wij

Bewoners van Rotterdam-Nesselande

 

constateren

  • Dat in een aantal jaar een geweldig mooie en geliefde wijk is neergezet in Rotterdam-Nesselande.
  • Helaas ziet de gemeente hierdoor financieel gewin door de verkoop van elk laatste stukje groen.
  • Het aantal plekken voor kinderen om te spelen is al schaars, evenals de plekken om honden uit te laten. Er is geen ruimte meer voor de natuur, vogels, bijen, etc. Ons uitzicht wordt tenietgedaan. Dit alles verdwijnt door de gemeentelijke acties.

 

en verzoeken

de gemeente Rotterdam: stop met de verkoop van de grond in Nesselande, stop met de huidige bouwplannen en respecteer het huidige groen en de natuur. Nesselande is VOL!

Over Redactie Nesselande.INFO 2118 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

1 Reactie op Petitie: ‘Nesselande is vol’

  1. Beetje raar vind ik het wel deze petitie. In het bestemmingsplan van Nesselande uit 1998 blijkt precies waar gebouwd zou gaan worden. Wat men nu aan het doen is, gewoon het bestemmingsplan uitvoeren zij het met de nodige vertraging. Grond was allang in het bezit van de gemeente.
    Ik kan me wel iets voorstellen hoe de huidige bewoners er tegenaan kijken, maar zij zijn zelf ook komen wonen op een plek waar voor 1995 alleen maar enkele huizen waren en de rest polder met koeien en schapen, Zij zijn in feite begonnen met de “ontgroening” van het gebied. En voor een Vinex wijk moet ik zeggen, dat men helemaal niet ontevreden mag zijn hoe het geworden is met de Zevenhuizerplas en genoeg recreafie in de omgeving!!!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.