Vijfde kunstwinkel in Nesselande geopend #KPA

 

Zaterdag 30 juni 2018 werd, alweer, de vijfde kunstwinkel van de Kunstkring Prins Alexander (KPA) geopend, deze keer in Nesselande aan het Maltaplein 17. De winkel wordt ter beschikking gesteld aan de Kunstkring door MN Services (pensioen diensten). Van 2012 tot 2015 was de Kunstkring al aanwezig op het Maltaplein, maar de laatste twee jaar werd er steeds een pop-up gedaan in de Ommoordse Binnenhof, waar Van Deursen Vastgoed de Kunstkring ter wille was. Zonder de pop-up-constructie van de winkelverhuurders zou er nooit een kunstwinkel kunnen zijn voor Vereniging Kunstkring Prins Alexander.

De opening

De openingshandeling werd zaterdag verricht door David Polak, oprichter van de landelijk bekende Kunstweek, verkiezing van de kunstenaar van het jaar en bestuurslid van de Nationale Associatie voor Beeldend Kunstenaars (NABK). Kunstkring-voorzitter Peter Buisman:
Een grote rode ballon van 2,5 meter doorsnee moest worden doorgeprikt als openingsceremonie, helaas spatte de ballon 15 minuten voor de opening spontaan uiteen. Gelukkig was er een speelgoedwinkel aan de overkant van het Maltaplein en kon de opening met het doorprikken van een serie kleinere ballonnen worden gerealiseerd.
Namens de de Kunstkring is Zeefdrukker Frans Vonk de trekker van de Kunstwinkel PUUR: “we zijn een dag voor de opening al een beetje open geweest en daar kwamen al meteen bijna honderd bezoekers op af. We verwachten veel kijkers in Nesselande, op zaterdag en zondag en aan het mooie strand. Heel anders dan het winkelende publiek in de Binnenhof.

Nieuwe kans

Weer een nieuwe kans en ook een nieuwe uitdaging voor ons om kunst te laten zien en er over te vertellen.” Tijdens de openingsdagen zijn er altijd twee van de acht exposerende kunstenaars persoonlijk aanwezig. Met enige regelmaat zullen er door de kunstenaars ook workshops worden gegeven. Kunstwinkel PUUR draait op de vrijwilligers van de Kunstkring en afgezien van de beschikbaarstelling van de winkel door MN Services zonder subsidie.Deze nieuwe expositie blijft in Puur tot 25 augustus a.s.
Informatie over dit bericht:  Peter Buisman 06 44 360156
Foto’s: Henk de Jong (fotograaf en lid van de Kunstkring Prins Alexander) 
Over Redactie Nesselande.INFO 2092 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.