Nesselande gaat een parkeer- en festivalterrein kwijtraken: ‘Wel bebouwing Noorderstrand-Kretalaan’

Het is de plek waar drukte wordt opgevangen als instant parkeerterrein. Het gedeelte is rustig en zeer populair bij gezinnen die in de hoek rustig kunnen picknicken, bootje baden en met bootjes de plas op volle sterke kunnen gebruiken.  Surfers komen er graag; je boot gaat daar tevens eenvoudig te water en het is een geliefd festivalterrein direct aan het strand. Ondanks de vele protesten, lijkt er een bebouwing aan te komen.  Het gaat om de Kretalaan waar kermis, circus en Culinesse regelmatig hun rustplaats vinden.

 

Veel protest

Het AD.nl schrijft, juli 2018:

Ook de omwonenden van het Noorderstrand volgen de laatste ontwikkelingen met argusogen. Zoals Adri Hemelaar, bewoner van de Santorinihof die zich in 2014 samen met de buren van onder meer de Caprihof inzette om de bouwhoogte van de nieuwe woningen te beperken. Er dreigden drie gebouwen te komen van 12 meter hoog (vier bouwlagen), die het uitzicht op de Zevenhuizerplas volgens tegenstanders zouden wegnemen.

Het wijkje Nesselande kan de aanvoer richting boulevard maar nauwelijks aan en op piekdagen is de (winkel)boulevard verworden tot een nood-parkeerterrein. Indien de Kosboulevard (andere kant van het strand Nesselande) tot festivalterrein wordt gebombardeerd hebben wij een realistisch parkeerprobleem.

 

Lees verder op AD.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Redactie Nesselande.INFO 2052 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.