September 2018 gaat Ziggo analoge tv afschakelen in de regio Rotterdam

Ziggo gaat analoge tv afschakelen in de regio Rotterdam, Hoogvliet, Pernis Hoek van Holland en Rozenburg (ZH). Het omzetten vindt plaats in de nacht van dinsdag 18 op woensdag 19 september 2018. Betrokken klanten ontvangen een brief of e-mail waarin verdere informatie staat. Om ze te helpen met de omschakeling zet Ziggo, naast medewerkers op de call centers en bestaande servicepunten, ook extra monteurs in die aan huis een helpende hand kunnen bieden. Daarnaast worden er lokaal servicebussen ingezet waar Ziggo-klanten met hun vragen terecht kunnen.

Nog maar weinig gebruik analoge tv

Begin maart 2018 kondigde Ziggo aan dat het bedrijf in april zou beginnen met het afschakelen van analoge televisie, omdat er nog maar weinig mensen gebruik van maken. De vrijkomende capaciteit kan ingezet worden om meer digitale tv aan te bieden, zowel voor tv als mobiele devices.

Op 24 april werd in Capelle aan den IJssel de aftrap gegeven. Daarna volgde Flevoland. Klanten van Ziggo die momenteel analoog via de kabel tv kijken, maken de komende twee jaar gefaseerd per regio de overstap naar digitale kabel televisie. In elke regio informeert Ziggo de klanten ruim van tevoren over wanneer de omschakeling in hun buurt plaatsvindt.

Over Redactie Nesselande.INFO 2074 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.