Gemeentepeiler Onderzoek en Business Intelligence: Nesselande doet mee #wijkgestuurdwerken

De gemeente wil wijkgestuurd gaan werken. Daarvoor zijn al diverse wijkcomités ingesteld, zoals ook in Nesselande.  De gemeente wil zo meer info uit de wijk/van bewoners om “vraag en aanbod” beter bij elkaar te krijgen bij het bepalen van beleid. Het is de vergelijken met de polls die wij al jaren op deze portal bieden, maar dan bijvoorbeeld via een gemeente-app.


De afdeling Onderzoek en Business Intelligence (OBI) van gemeente Rotterdam levert kennis en informatie die nodig is voor verantwoorde beleidsvorming over Rotterdam en voor het besturen van de stad en het concern. OBI informeert bijvoorbeeld bij bestuurlijke veranderingen zoals het afschaffen van deelgemeenten en de introductie van gebiedscommissies, wijkraden en wijkcomités.

OBI en Gemeentepeiler zijn begin 2018 een gezamenlijk pilotproject gestart. In deze pilot zijn twee doelen geformuleerd:

1. Onderzoeken of de Gemeentepeiler app een zinvolle aanvulling is op de gangbare onderzoeksmethoden waarover OBI beschikt.

2. Onderzoeken of de Gemeentepeiler app de gebiedscommissies en wijkraden kan helpen bij het betrekken van inwoners. Deze adviesorganen hebben behoefte aan input voor wijkplannen, adviezen of willen de mening van inwoners peilen over zaken die in de wijk spelen.

De peilingen worden door OBI gemaakt en verstuurd en komen bij Rotterdamse gebruikers binnen via de Gemeentepeiler app. Het zijn meestal korte peilingen die bestaan uit 1 tot 15 vragen per peiling. Gebruikers zullen regelmatig evaluatiepeilingen ontvangen waarin ervaringen over de app kunnen worden gedeeld zodat bepaald kan worden wat gedaan kan worden om hun ervaring te verbeteren.

Begin 2019 wordt mede op basis van deze resultaten bepaald of de pilot met Gemeentepeiler een vervolg krijgt.

Over Redactie Nesselande.INFO 2092 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.