TEKEN de Petitie: ‘Stop afbraak recreatiegebied Nesselande!’ #overvolstrand #parkerenonmogelijk #behoudnatuurenrecreatie

Waar de gemeente graag ziet dat bewoners lokaal recreëren en lokaal besteden, is de verbouwing van het Noorderstrand, dat ooit welzeker in de plannen voorkom van de Wijk Rotterdam-Nesselande maar vervolgens een andere bestemming kreeg, opmerkelijk te noemen. Gezien de overlast die veel ‘strandbewoners’ in het verleden hebben gehad, is de lokatie van deze bebouwing al helemaal opvallend. Ook is niet duidelijk waar de verloren parkeergelegenheid dan een alternatief moet vinden in een overhit Nesselande dat zomers rondom het strand-gebied vol staat met geparkeerde auto’s.  

Op Nesselande.petities.nl: 

Gemeente Rotterdam vernietigt 1/3 deel recreatie oppervlakte van Nesselande strand. Het Noorderstrand wordt volgebouwd met 55 woningen in het luxe segment. De druk op dit nu al te kleine recreatiegebied neemt ieder jaar exponentieel toe. Op een mooie zomerdag recreëren hier maar liefst 2.000 mensen.

Wij

Inwoners Groot Rotterdam

Constateren

  • Recreatiegebied is waar Rotterdam naar ‘smacht’.
  • Nesselande, wat ben je mooi. Als de temperaturen in de zomer oplopen ligt dit prachtige recreatiegebied in Nesselande binnen no time vol.
  • Vanuit heel Rotterdam komt men ieder jaar meer genieten van dit prachtige strand.
  • Niet alleen het strand maar ook de 400 parkeerkeerplekken zijn vol, auto’s parkeren door een tekort zelfs in de berm. In de toekomst gaan we dus 300 parkeerplaatsen minder krijgen.
  • Het gemeenschappelijk belang is meer recreatiegebied in plaats van minder! Nog meer mensen op nog minder recreatieruimte is schreeuwen om meer overlast en gevaarlijke situaties met parkeren in een middenberm.

 

en verzoeken

Stop de bouw van deze woningen nu en gebruik gezond verstand!

 

Details

Ontvanger:  Rotterdam  Petitieloket: Nederland  Einddatum: 19-12-2018
Petitionaris:
John Jehae
Organisatie:
SCLBLD
Website:
Over Redactie Nesselande.INFO 2092 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

2 Reacties op TEKEN de Petitie: ‘Stop afbraak recreatiegebied Nesselande!’ #overvolstrand #parkerenonmogelijk #behoudnatuurenrecreatie

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. ‘Culinesse in 2019 naar strand Oud Verlaat, overkant van de plas’
  2. NRC.nl: ‘Bouw geen huizen op het strand van Nesselande’

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.