Loopgroep Nesselande doet 23 maart 2019 weer mee met #NederlandSchoon

Hardlopen door de wijk Nesselande en zwerfvuil opruimen? Op hun Twitter meld LG Nesselande:

Wij hebben ons aangemeld voor 23 maart 2019  samen met tegen reserveer dedatum en doe mee!

NederlandSchoon.nl:

Een grootscheepse aanpak van zwerfafval en plastic flesjes door bedrijven in samenwerking met gemeenten, scholen en (sport)verenigingen vindt plaats in Heerenveen, Rotterdam-Noord, Meierijstad en Zaandam. Elke locatie kent een eigen passende zwerfafvalaanpak. Als de resultaten op de vier locaties positief zijn, wordt de inzet voorjaar 2019 verder uitgerold over meer gemeenten.

 

In het najaar van 2020 is de hoeveelheid kleine plastic flesjes in het zwerfafval met 70 tot 90% gereduceerd en worden 90% van de kleine plastic flesjes gerecycled. Dat is de afspraak die staatssecretaris Van Veldhoven met het verpakkende bedrijfsleven in maart 2018 heeft gemaakt. En dát is het doel van een grootscheepse aanpak van zwerfafval en flesjes door de bedrijven die hier aan mee doen: supermarkten, producenten, tankstations, horeca, groothandels, vastgoed- en afvalbedrijven. In samenwerking met gemeenten, scholen en (sport)verenigingen steekt men de handen uit de mouwen.

FLESJES IN DE BAK ÉN 100 METER SCHOON

De aanpak ‘Flesjes in de bak – zo doen we dat!’ gaat in september van start in Heerenveen, Rotterdam-Noord, Meierijstad en Zaandam en bestaat uit tal van maatregelen, gecoördineerd door NederlandSchoon. Er komen onder andere extra afvalbakken en opschoonacties voor straten, parken en pleinen. Supermarkten en andere retailers nemen de verantwoordelijkheid om hun omgeving in een straal van minimaal 100 meter schoon te houden én flesjes in te zamelen. Lokale campagnes met incentiveprogramma’s, informatie en educatie  ondersteunen de acties. 

Over Redactie Nesselande.INFO 2092 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.