Lange files Laan van Avant Garde en Hoofdweg rondom Nesselande door reconstructie

Het (regelmatig) dichtslibben van de steeds (verkeers)drukkere wijk Nesselande, lijkt aan de Coolsingel geen punt van aandacht te zijn. We hebben de files op de Brandingdijk, afsluiting Zuideinde en de ochtendfiles op de Laan van Avant Garde. In maart (en begin april) 2019 is er in de ochtend en middag sprake van een verkeersinfarct; Nesselande in en uit kan alleen met flinke vertraging. 

Per januari 2019 wordt er aan de verkeersaders Hoofdweg (Capelle-Nieuwerkerk) gewerkt. Per 4 maart 2019 is het gedeelte Hoofdweg vanuit Rotterdam-Capelle richting Nieuwerkerk aan den Ijssel aan de beurt en dit leidt in de richting Nesselande (het gedeelte Hoofdweg richting de Hornbach is immers afgesloten) tot lange files.

Werkzaamheden

De werkzaamheden aan dit gedeelte van de Hoofdweg duren nog tot begin april. In de ochtend – bij het Nesselande-uit-rijden – waren er tevens lange files om de wijk uit te komen.

Het AD.nl wist op 4 maart in de ochtend al te melden dat Nesselande vast zit op vitale verkeersaders door wegwerkzaamheden aan de Hoofdweg bij Nesselande als ook de richting Zevenkamp-Ommoord door wegwerkzaamheden aan een vitale verkeersader in Ommoord.

 


Bron: Rotterdam.nl:

 

  • Fase 1.2, tussen 4 maart en 1 april: uitvoering van de reconstructie van de hoofdrijbaan van de Hoofdweg. In deze fase zal de Hoofdweg afgesloten zijn voor doorgaand verkeer
  • Fase 1.3, tussen 1 en 26 april: uitvoering van werkzaamheden aan de Hoofdweg-zuid
Over Redactie Nesselande.INFO 2118 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

5 Reacties op Lange files Laan van Avant Garde en Hoofdweg rondom Nesselande door reconstructie

  1. Wollefoppenweg ontsluiten per direct. Had allang moeten gebeuren. Schandalig dat een openbare weg wordt afgesloten. De bewoners van de Laan van Avagarde en de Brandingdijk hebben ook last van het verkeer. Deze worden toch ook niet afgesloten.

  2. Het is zeker schandalig , niet alleen bij Nesselande maar ook in OMmOORD IS EEN VITALE VERBINDING afgesloten. Dus heen en terug mag je stilstaan, op de Alexanderlaan staan dagelijks lange files. Tegelijkertijd punten afsluiten; toont weer wat een onkunde bij onze gemeente Rotterdam.

  3. Vreselijke situatie. Nesselande zit op slot en is tevens gevaarlijk. Normaal soms al lastig maar nu met afsluiten hoofdweg een drama. Ik hoop dat ik geen hulpdiensten nodig heb!!! Gemeente Rotterdam maak in dit soort een bypass kom op zeg!!!!! Denk na en vooral breed dus ihkv veiligheid!!

  4. Ik ga elke ochtend om kwart voor 8 weg (over Zevenkampsering) en ik ervaar maar iets meer drukte dan normaal. Als je na 8 uur weggaat staat het helemaal vast, door al die ouders die hun kind met de auto naar school brengen, maar dat is altijd zo. Misschien iets eerder vertrekken?

  5. Afgelopen week was er ambulance nodig in de wijk rond 17.00 die had veel tijd nodig om ter plaatsen te komen, een dikke twintig minuten. Gelukkig viel het met de persoon waar voor de ambulance moest komen mee, maar als er sprake is van een levensbedreigende situatie kan dat te lang zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.