6 april 2019: Kom in de Kas omgeving Zuidplaspolder

 

Op zaterdag 6 april 2019 openen gastvrije tuinders in Moerkapelle de deuren van hun kassen. Van 10.00 tot 17.00uur kan iedereen komen kijken hoe alles groeit en bloeit achter het glas van de kas.

Openingstijden
De openingstijden zijn van 10.00 tot 17.00 uur op zaterdag 6 april. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Er wordt echter geadviseerd op de fiets te komen. Zo’n 200 enthousiaste kwekers zetten de deuren van hun kas open zodat iedereen kennis kan komen maken met de verrassende wereld die achter het glas van de kas schuil gaat.

De Nederlandse glastuinbouw is werelds! Van oorsprong tot afzet, van import tot export, en van wereldse tradities tot wereldse gerechten. Nederlandse kinderen groeien op met Hollandse kropsla uit de kas en Italiaanse kinderen met heerlijke, sappige tomaten in de pasta. Russische kinderen geven hun meester en juf op de eerste schooldag een bloem en in Japan staat een gele chrysant symbool voor de zon en het licht.

Deze wereldse belevingen kun je allemaal ontdekken en ervaren tijdens Kom in de Kas, het leukste, lekkerste en leerzaamste uitje voor jong en oud.

Over Redactie Nesselande.INFO 2092 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.