Nesselande Brandingdijk – Zuideinde vanaf april 2019 weer begaanbaar

Nesselande wordt begin 2019 omringd door werkzaamheden en een verkeersinfarct. Eind januari 2019 is de gemeente gestart met werkzaamheden aan de beschoeiing en het asfalt op het Zuideinde tussen de Brandingdijk en de Middelweg. Wat is er gedaan en wat volgt nog?

De totale werkzaamheden duren naar verwachting tot en met april 2019. Werkzaamheden De waterkering en de weg op het Zuideinde zijn verzakt. Daarom voert aannemer KWS in opdracht van de gemeente werkzaamheden uit aan de beschoeiing en vervangen zij het asfalt. Het asfalt wordt in delen vervangen, zodat de woningen zo goed mogelijk bereikbaar blijven. Het werk is verdeeld in fasen van circa 80 meter. In de week van 21 januari 2019 beginnen we met het aanbrengen van de nieuwe beschoeiing en in de week van 28 januari met het verwijderen van het bestaande asfalt. Dezelfde week brengen we de nieuwe asfaltonderlagen aan. De definitieve asfaltdeklaag
brengen we als laatste in één keer over het gehele werk aan.

Vooropnames woningen

Door de werkzaamheden ontstaat er een hoogteverschil tussen de percelen en de weg. Daarom komt de aannemer voorafgaand aan de werkzaamheden bij u langs voor een vooropname van uw perceel. Binnenkort ontvangt u een brief met een uitnodiging voor een persoonlijk gesprek met de omgevingsmanager. Tijdens dit gesprek licht hij de werkzaamheden nader toe, beantwoordt hij uw vragen en bespreekt hij de aansluiting van uw perceel op het nieuwe asfalt. Voor start van de werkzaamheden willen wij een vooropname van uw pand laten doen. Dit houdt in dat de huidige staat van de panden wordt geïnventariseerd, zodat later makkelijker te achterhalen is of er bijvoorbeeld scheuren zijn ontstaan in uw pand tijdens de werkzaamheden. Voor deze vooropname zal het bureau Quattro contact met u zoeken om een afspraak te maken voor de vooropname. U staat vrij om hier wel of geen medewerking aan te verlenen.

Bereikbaarheid

Vanaf 28 januari 2019 is doorgaand verkeer afgesloten op het Zuideinde. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 16.00 uur. U kunt uw woning tijdens werktijden bereiken via de Reinier Rondhorstdijk.
Na werktijd is uw woning wel bereikbaar via de rijweg van het Zuideinde. Voor voetgangers blijft uw woning altijd bereikbaar. Tijdens onze werkzaamheden richten wij aan beide kanten van ons werk tijdelijke parkeerplaatsen in om te voorkomen dat u geen ruimte heeft om te parkeren. Indien u hulp nodig heeft of een probleem heeft met de bereikbaarheid van uw woning, kunt u contact opnemen met onze gebiedsconciërge. U ontvangt zijn gegevens op een later moment.

Over Redactie Nesselande.INFO 2132 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.