[VIDEO] ‘Geen plunderingen, er komen wel extra maatregelen om rellen strand Nesselande te voorkomen’

Op 5 juni 2019 meldt Rijnmond nieuws dat burgemeester Aboutaleb middels een brief aan de raad heeft toegezegd met extra maatregelen te komen om de overlast aan en rondom het strand Nesselande te voorkomen. Het gaat hierbij onder andere om meer, Aboutaleb zichtbaarheid van agenten en Handhaving. 
(Foto boven: drukte op strand Nesselande, zondag 2 juni 2019 16 uur)
Leefbaar Rotterdam had voorgesteld het wederom uit de hand lopen van de situatie ‘overvol strand Nesselande’ donderdag in de gemeenteraad te bespreken, Aboutaleb is deze discussie nu voor en heeft enkele jaren geleden reeds het strand Nesselande als ‘probleemgebied’ aangeduid om zo meer agenten vrij te krijgen. Sinds het verdwijnen van het ‘stad-strand’ aan de Maasboulevard Rotterdam, kent het strand Nesselande veel bezoekers van ver buiten de wijk.
De onveilige situatie is reeds jaren aangekaart op platform Nesselande.INFO en in de sociale media door de bewoners uit de wijk. In tegenstelling tot eerdere berichten zijn er  tijdens de ‘pleinrel’  voor de Jumbo supermarkt in Nesselande geen vernielingen aangericht als ook geen plundering van de lokale Jumbo, bron is het overleg tussen politie en wethouder.

Verbod 

Feit is wel dat door het alcoholverbod de lokale Jumbo doelwit is van het massaal afnemen van alcoholische versnaperingen die vervolgens op het plein voor de winkelboulevard worden genuttigd of worden gemixt.  De handhaving van dit verbod lijkt dan ook utopie. Bewoners klagen vooral over de continu ‘dreigende sfeer’ en samenscholingen op plekken aan de boulevard als ook het winkelplein aan de boulevard.

Simpele oplossingen

Publiek weigeren op het gemeentestrand Nesselande, zal lastig zijn. Wat meer spreiding met andere lokale stranden zou een oplossing kunnen zijn, maar ook het in verhouding brengen van het aantal bezoekers en de beschikbare handhaving net als een samenscholingsverbod op de plekken waar nu herhaaldelijk rellen zijn uitgebroken. De politie-360-graden camera’s die opvallend op de boulevard Nesselande hebben gestaan, leken ook een preventieve werking te kennen.

 

Rijnmond.nl meldt:

De maatregelen gaan bij warm weer direct in. Later zal worden bekeken of ze permanent nodig zijn.

<d

Over Redactie Nesselande.INFO 2132 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.