Wijzigingen op diverse buslijnen lijn Zuidplas – Gouda – Nesselande

 

Arriva heeft laten welke wijzigingen door te voeren voor de buslijnen in en rondom Zuidplas per 14 juli 2019. Zo gaat de directe verbinding tussen Nieuwerkerk, Nesselande, Zevenhuizen en Moerkapelle via bus 383 gaat vaker overdag en in het weekend rijden. De bus stopt bij Lansingerland-Zoetermeer. De andere richting van de bus na Nieuwerkerk naar Capelle centrum en Krimpen aan den IJssel blijft en wordt in het weekend meer bereikbaar voor bijvoorbeeld winkelcentrum de Koperwiek en het theater in Capelle.

Wijziging per lijnnummer:

  • Buslijn 175 rijdt alleen nog in de spits door naar station Alexander; in de daluren is de eindbestemming Metro Nesselande. Tegelijkertijd wordt de route in de andere richting verlengd, en rijdt de bus door van Waddinxveen naar Gouda via de Goudse Poort én het Groene Hart Ziekenhuis
  • Buslijn 177 vervalt. Reis je tussen Zevenhuizen, Waddinxveen en Gouda? Dan kun je voortaan buslijn 175 nemen. Voor je reis van Waddinxveen naar Moerkapelle of Zoetermeer pak je bus 382 (die via Moerkapelle rijdt) of 383. Op beide lijnen wordt de dienstregeling uitgebreid naar de daluren, de avond en het weekend. In de spits blijft bus 383 doorrijden naar Den Haag.
  • Buslijn 186 vervalt. Alleen in de spits zijn er nog vaste ritten tussen Boskoop en Waddinxveen. Buslijn 86 rijdt via de oostkant en buslijn 87 rijdt via de westkant. Deze ritten sluiten bij station Waddinxveen aan op de trein én op buslijn 382 naar station Lansingerland-Zoetermeer. In de daluren, ’s avonds en in het weekend kan men gebruikmaken van de belbus (586 en 587).
  • De bussen op buslijn 382 gaan vaker rijden, óók in de daluren, ’s avonds en in het weekend. Wel wordt de route ingekort tot Waddinxveen – station Lansingerland-Zoetermeer, en gaan de bussen via Moerkapelle rijden. Reis je naar Den Haag? In Zoetermeer kan men overstappen op bus 380 of 381, de trein of RandstadRail lijn  4.
  • Buslijn 383 gaat net als bus 382 vaker rijden, dus óók in de daluren en in het weekend. In de spits kun je doorreizen naar Den Haag; in de daluren rijdt de bus tot station Lansingerland-Zoetermeer. De route blijft vrijwel hetzelfde, maar omdat buslijn 177 vervalt zullen er op het traject tussen Moerkapelle en Zevenhuizen meer haltes worden aangedaan.

Meer informatie is te vinden op de website van Arriva. De reisplanner op deze pagina werkte bij de publicatie van dit artikel nog niet.

Over Redactie Nesselande.INFO 2132 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.