Zaterdag 29 juni 2019: Zevenhuizerplas Experience met TV-tuinman Lodewijk Hoekstra

Zaterdag 29 juni 2019 is het nieuwe, gratis toegankelijke evenement Zevenhuizerplas Experience aan de plas tegenover Nesselande.  Van alles is daar te beleven voor jeugd, gezinnen èn iedereen die houdt van de natuur. Allereerst is de magische waterwereld te ontdekken op natuurexpeditie met TV-tuinman Lodewijk Hoekstra. Daarnaast is op allerlei korte safari’s de gevarieerde natuur te beleven.  Creatief aan de slag? Dat kan in workshops en allerlei bouwplaatsen. Daar maak je met natuurlijke materialen zandkastelen, natuurkunstwerken, of … muziek!

Ben je sportief? Maak dan kennis met allerlei watersporten. Dat kan òp het water: suppen, kayakken, zwemmen, zeilen. Of ònder water: snorkelen en duiken. Instructeurs staan je bij.

 

Ontdek zelf de natuur op watersafari’s

Dè kans op een boeiende eerste kennismaking met de fascinerende natuur in de Zevenhuizerplas is meegaan met één van de flitsende natuurexpedities geleid door TV-tuinman Lodewijk Hoekstra. Hij brengt graag kinderen en hun ouders weer in contact met de natuur. Deze expedities zijn ‘s ochtends.

Bovendien zijn er de hele dag doorlopend verschillende korte natuursafari’s. Zo kun je met experts vogels spotten door enkele vogelkolonies te bezoeken met een snelle elektroboot. Of op vissenjacht gaan met een garnalennet begeleid door de vismeesters van HSV Groot Rotterdam.  Terwijl een natuurgids van NatuurWijs klaar staat voor de safari ‘proef de natuur’, op zoek naar waterplanten om van te watertanden.

Doe mee met creatieve workshops

Je creatief uitleven kan ook: bouw zandkastelen met de bouwmeesters van WestBeach. Op de mini natuurfotoworkshops helpt  een fotograaf je mooie foto’s maken met je eigen camera of mobieltje. En een SKVR-kunstenaar helpt je met fantasiebeestjes maken van natuurlijk materiaal uit de omgeving. Daarnaast kun je van  wilgentenen iets moois vlechten. Of doe mee met de workshop: ‘natuur, daar zit muziek in’.

Actief watersporten

Uitdagingen op het water zijn er volop.  Zo is hier het eerste open Rotterdamse kampioenschap bellyboatracen. En maak zelf kennis met allerlei watersporten. Neem een kijkje onder water: duikend of snorkelend … en ga op snorkelsafari. Of houd het hoofd boven water en ga zwemmen, kayakken, suppen of zeilen. Ervaren watersportinstructeurs staan paraat om je bij te staan. Nodig voor het watersporten is minimaal een B-diploma. Kids onder de 16 jaar kunnen meedoen met een ouder of begeleider vanaf 18 jaar.

Bezoek en bereikbaarheid van Zevenhuizerplas Experience

De toegang tot het evenement is gratis. Dit is mogelijk gemaakt door bijdragen van provincie Zuid-Holland, Elise Mathilde Fonds en gemeente Zuidplas aan Stichting Plezierrivier De Rotte. Graag wel aanmelden voor 28 juni via Facebook want dan ben je verzekerd van een gratis stempelkaart voor 2 activiteiten plus een goodiebag.

De evenementenlocatie op zaterdag 29 juni tussen 10.00 en 17.00 uur is:  Strandweg 23, Zevenhuizen

Over Redactie Nesselande.INFO 2132 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.