HomeActiviteiten Nieuws Nesselande6 oktober 2012 feest: WijLande, kunstwerk voor ' wij-gevoel'

6 oktober 2012 feest: WijLande, kunstwerk voor ‘ wij-gevoel’

Vanaf zaterdag 6 oktober is Nesselande een landje rijker: het WijLande. Vanaf 15.00u wordt dit kunstwerk feestelijk ingewijd aan de groene boulevard en met het wijkfeest I-dentity in De Kristal.

Daar waar eens enkel grasland was, is de wijk Nesselande verrezen ter grootte van een dorp. Van weilanden naar WijLande, hoe doe je dat? Samen met bewoners en geïnspireerd op hun identiteiten heeft interdisciplinair kunstenaar Yvonne Beelen een permanent kunstwerk in de buitenruimte gecreëerd als katalysator voor identiteit en ‘wij-gevoel’.

Kunstwerk

Het kunstwerk ‘WijLande’ is een 50m2 grote vrijstaat, die toebehoord aan ons allemaal. Het bevat een groot zitobject dat door zijn ronde design uitnodigt tot een wij-gevoel. Als locatie is er gekozen voor de groene boulevard tussen het strand van Nesselande en de jachthaven.

Samen!

Samen met Nesselanders van verschillende leeftijden en achtergronden heeft Beelen afgelopen maanden gewerkt aan het kunstwerk. Benieuwd naar wie deze ‘WijLanders’ zijn? Onderdeel van het feest is de filmvertoning van videoportretten die Beelen van hen heeft gemaakt. Vanaf oktober zijn deze filmpjes doorlopend te zien in De Kristal.

Samen met het jongereninitiatief I-dentity organiseren bewoners het wij(k)feestVan Weilanden naar WijLande om het kunstwerk te vieren. Het feest bevat drie onderdelen: de onthulling van het kunstwerk, de filmpremière van de videoportretten en optredens verzorgd door I-dentity.

Een feest

Het feest wordt ondersteund en gefaciliteerd door Stichting Buurtwerk Alexander,Sonoren Stichting WijkorganisatieWONIOen gesponsord door verschillende winkeliers, ondernemingen en organisaties in de wijk Nesselande. Het kunstobject is tot stand gekomen met behulp van Dienst Kunst en Cultuur Rotterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds, deelgemeente Prins Alexander en wooncorporaties Woonbron en Wooncompas.

15.00u ontvangst en welkomstwoord
16.00u vertoning videoportretten
17.00u onthulling kunstwerk WijLande aan de groene boulevard
18.15u optredens I-dentity
20.30u Afterparty voor alle aanwezigen met dj Gerry Blonderrie en Wesley

24.00u einde

Wij zien u graag in ons WijLande!

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Popular