HomeActiviteiten Nieuws Nesselande72 leerlingen school Passe-Partout Rotterdam-Nesselande ‘zwaaien af’

72 leerlingen school Passe-Partout Rotterdam-Nesselande ‘zwaaien af’

unnamed (15)

Juli 2014 hebben 72 leerlingen van obs Passe-Partout school in Rotterdam-Nesselande afscheid genomen (zie foto). Maandag tot en met woensdag hadden ze een druk maar vooral leuk en feestelijk programma.

Op maandag- en dinsdagavond werd voor alle ouders en naaste familie de musical ‘De TV-kantine’ opgevoerd, een persiflage op het bekende TV-programma. Wat de musical extra bijzonder maakte, was dat een deel van de musical in het Engels werd opgevoerd, dit vanwege de Early Bird achtergrond van de school. De enthousiaste ouders vonden het een groot succes.

Afscheidsdag

Woensdag hadden de leerlingen hun afscheidsdag. ’s Ochtends werd er met elkaar gevaren op de Zevenhuizerplas gevolgd door een uitgebreide lunch op school met het hele team. ’s Avonds vond de officiële afscheidsbijeenkomst plaats met de uitreiking van het eindcertificaat en afscheidscadeautje door directeur Ronald Pieck. De avond werd afgesloten met een eindborrel voor de leerlingen en hun ouders.

Bijzonder

Ronald Pieck: “Het afzwaaien van groep 8 is is altijd weer een bijzondere gebeurtenis. Passe-Partout levert dit jaar een grote groep kinderen af. De meesten daarvan zitten vanaf hun kleutertijd op deze school en dat maakt de band met de school en de leerkrachten ook behoorlijk sterk. De leerlingen sluiten een belangrijke periode af en gaan weer een nieuwe fase tegemoet. Afscheid nemen is soms best lastig en emotioneel voor de leerlingen maar je merkt ook dat de zij enorme zin hebben in hun volgende stap en er echt aan toe zijn”.

 

Waar gaan de leerlingen naartoe?
de uitstroomcijfers:

vwo havo/vwo havo havo/v-t vmbo-t vmbo lager PrO overig Totaal
2013 / 2014 36,1 % 22,2 % 9,7 % 8,3 % 5,6 % 12,5 % 5,6 % 100,0 %

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular