HomeActiviteiten Nieuws NesselandeALERT! N219-Zuidelijke Dwarsweg: afsluiting rotonde 5-9 oktober 2015

ALERT! N219-Zuidelijke Dwarsweg: afsluiting rotonde 5-9 oktober 2015

files577-475x224-475x224

De N219/Zuidelijke Dwarsweg in Zuidplas is afgesloten van maandagochtend 5 oktober 2015, 07.00 uur, tot vrijdagmiddag 9 oktober 2015, 17.00 uur. Het betreft de aansluiting van de Zuidelijke Dwarsweg op de rotonde op de Eerste Tochtweg/Zuidplasweg. Dit betekent dat het verkeer vanaf de N219 richting de Bierhoogtweg wordt omgeleid via borden. Deze afsluiting is onderdeel van de voorbereidende werkzaamheden die de provincie Zuid-Holland uitvoert langs de Zuidelijke Dwarsweg richting Nesselande en de parallelweg aan de oostkant langs de N219. Deze werkzaamheden zijn gestart in september 2015 en duren naar verwachting tot eind 2015.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit:

  • Het dempen van de sloot tussen de N219 en de Onderweg bij het fietspad richting Nesselande. De werkzaamheden vinden plaats tussen 21.00 en 06.00 uur. Verkeersregelaars leiden de fietsers langs de werkzaamheden.
  • Het verwijderen van het asfalt aan de parallelweg aan de oostzijde langs de N219. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats.
  • Het verleggen van diverse kabels en leidingen.

De werkzaamheden worden uitgevoerd als voorbereiding op de reconstructie van de rotonde bij de Zuidelijke Dwarsweg in de gemeente Zuidplas. Op de huidige enkelstrookrotonde bij de Zuidelijke Dwarsweg is er sprake van dagelijkse files en vertragingen. Ook gebruikt een deel van het autoverkeer andere routes die daarvoor niet geschikt zijn. Om overlast en gevaarlijke situaties te voorkomen, vervangt de provincie de rotonde voor een kruispunt met verkeerslichten. Deze werkzaamheden starten naar verwachting begin 2016 en duren tot de zomer 2016.

Overlast

Hoewel de provincie er alles aan doet om de overlast tot een minimum te beperken, is hinder niet te voorkomen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

2 REACTIES

  1. Is het nou zo moeilijk om een kaartje bij het artikel te zetten in plaats van zo’n niets zeggende foto? Dan snapt iedereen gelijk waar het is en wat er gaat gebeuren

  2. Overlast is vervelend maar kan niet andes in dit geval. Alleen een fatsoenlijke verkeersbegeleider zou niet misstaan. DIt in plaats van de schreeuwende gek die er nu staat omdat het niet helemaal duidelijk was voor mij wat ie nu precies bedoelde. Ach ja ik haalde hem natuurlijk uit het gesprek met zn collega door daar te rijden. Altijd vervelend als je ineens bedenkt dat je aan het werk bent. terwijl je met je rug naar de weg toe staat en vervolgens met een soort wapperende handjes iemand tot stilstand probeerd te brengen. Kan je nog een grote bek krijgen ook. Koekenbakker.

Reacties zijn gesloten.

Popular