Nieuws Rotterdam-Nesselande en strand Zevenhuizerplas

‘Bereikbaarheid en parkeren in Nesselande blijft groot aandachtspunt bij werkzaamheden’

Bereikbaarheid en parkeren in Nesselande blijft aandachtspunt, zo meldt ook wijkportal Nesselande WijkTV. De komende jaren staan er diverse werkzaamheden en activiteiten gepland in de wijk, die nog steeds niet af is. Daarbij begon 2019 met diverse verkeersinfarcten die de beperkte ontsluitingen rondom de wijk met extreme verkeersproblemen hebben blootgelegd. 

Verbouwing van de wijk

Deze verbouwingen hebben invloed hebben op de bereikbaarheid en het parkeren in Nesselande. Bewoners maken zich zorgen of de planning van deze werkzaamheden wel op elkaar wordt afgestemd en doen een dringend beroep op de gemeente om dit te coördineren.  Het wordt steeds drukker in de strand-wijk Nesselande, maar daarbij verliest de wijk veel parkeergelegenheden en verdwijnt er steeds meer recreatiegebied in de directe omgeving. Zomer 2019 staan er wederom werkzaamheden gepland rondom de Hoofdweg wat wederom tot verkeersopstoppingen zal leiden in en rondom de wijk Nesselande.

Noorderstrand en parkeerproblemen

In 2019 is de bouw begonnen aan het Noorderstrand, aan de Kretalaan, het vroegere recreatiegebied Nesselande. Dit gebied is al grotendeels afgesloten en is veranderd in een zandbak. De bouw op dit terrein zal het nodige vrachtverkeer opleveren. De 200+ auto’s die hier in de zomer konden parkeren zullen deze zomer – en in de toekomst – in de middenberm van de Sicilieboulevard moeten gaan parkeren. Deze weg is echter nog niet geschikt voor omdat er nu nog hard wordt gereden op de bouwweg. Pas als de derde toren is afgebouwd bij het winkelcentrum Nesselande, zal de bouwweg worden vervangen door een 30km weg zoals die aan een kant nu al langs de huizen aan de boulevard loopt. Ook in de definitieve situatie zal het oversteken tussen vier rijen geparkeerde auto’s een verre van ideale situatie zijn. De gemeente heeft 9 mei 2019 een bewonersavond hierover georganiseerd.

De derde toren en de metro

Lente-zomer 2019 wordt er gestart aan de bouw van de derde toren bij het winkelcentrum. Dit zal het komende jaar voor de nodige vrachtwagens met materiaal zorgen op de boulevard. In augustus is er weer CuliNesse, deze keer aan de Kosboulevard en aan het strand bij het winkelcentrum. Dit betekent dat er tijdens het evenement vrijwel niet geparkeerd kan worden op de Kosboulevard (500 parkeerplaatsen) en ook niet op het Noorderstrand (200 plaatsen). Er zullen waarschijnlijk extra pendelbusjes worden ingezet maar de kans is groot dat de wijk nog voller als andere jaren met auto’s komt te staan. Met name vanwege het volgende punt. In de zomer zullen er door de RET werkzaamheden aan het metrospoor worden uitgevoerd waardoor de kans groot is dat er geen metro rijd tijdens CuliNesse. De werkzaamheden lopen tot en met oktober. Hopelijk zet de RET pendelbussen in, wat ons brengt bij het volgende punt.

Na de zomervakantie zal de hoofdweg weer volledig worden afgesloten voor langere tijd i.v.m. de herinrichting. Gelukkig is er altijd nog de ontsluiting via de Brandingdijk. Om het verhaal niet erger te maken zullen we de werkzaamheden die helaas al weer nodig zijn aan de witte brug bij de Shell hier niet vermelden

Nog even doorbijten dus, ooit zal Nesselande echt af zijn!

Via: Wijk TV Nesselande Facebook april 2019


Dit artikel heeft 1773 views

Over Redactie 2261 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden


1 Comment on ‘Bereikbaarheid en parkeren in Nesselande blijft groot aandachtspunt bij werkzaamheden’

  1. Weer enkele fraaie voorbeelden hoe gemeentelijke overheden langs elkaar werken. Geen idee wat er speelt of leeft in de wijk. Alles langs elkaar heen plannen. De onbereikbaarheid nog verder vergroten. Parkeren? Je zoekt het maar uit. Metro afsluiten tijdens een groot evenement. Hoe krijg je het verzonnen. Goed gedaan hoor, gemeente!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.