HomeOmgeving NesselandeDames VC Nesselande blijven winnen

Dames VC Nesselande blijven winnen

Zevenhuizen, de dames van Nesselande wisten de lijn van het winnen  tegen Studentfiets USV/Protos verder te vervolgen en wisten met een sterke service als basis de thuiswedstrijd, via de setstanden 22025, 25-23, 25-13 en 25-22 met 3-1 te winnen. Trainer/coach William Klaver bracht de volgende basis binnen de lijnen: Margo de Wilde, Marleen van Vliet, Mariëlle Gerritsen, Chiara Broek, Alaska Zwaanswijk, Kris Raaijmakers en libero Patricia van der Knaap-Kuijk. De Zevenhuizense dames wisten vanaf het begin Protos bij vlagen onder druk te zetten met hun service. Protos wist bij rally’s goed te verdedigen kon halverwege gelijk komen. Bij de stand 22-22 werden de beide teams buitenspel gezet door het scheidsrechterlijke duo. Het werd voor zowel speelsters als publiek heel onduidelijk wat er gaande was. Hier kon Protos beter mee overweg en kon deze set met 22-25 naar zich toehalen. Nesselande ging in de tweede set gelijk op weg naar een voorsprong. Serverend wist Alaska Zwaanswijk de druk op te bouwen, waarna Marleen van Vliet blokkerend het punt wist binnen te halen. Nesselande wist uit te lopen naar een 21-17 voorsprong. Protos wist door een sterk blok en wat missers aan Nesselande zijde de stand op 23-23 brengen. Vera Bruggeman in het veld gekomen voor Kris Raaijmakers wist Nesselande op setpoint te brengen en na een sterke service wist Margo de Wilde met haar kill blok de set met 25-23 af sluiten.

Derde set

De derde set verliep in het begin stroef. Bij 6-7 werd Alaska Zwaanswijk door coach William Klaver vervangen, vanwege een handblessure, met Enine Legierse. Protos maakte van deze verandering gebruik om door te stoten naar een 8-12 stand.  Nesselande wist de opslag terug te halen en met Chiara Broek aan de opslaglijn wist Nesselande het tij te keren en kon de stand naar 17-13 brengen. Wat de coach van Protos ook probeerde met zijn wissels, het hielp niet. Nesselande was los en met de laatste service van Marleen van Vliet, een clean ace, werd deze set met 25-13 afgesloten. Protos begin in de vierde set voortvarend en zorgde met een sterke aanval ervoor dat zij een lichte voorsprong namen. De Zevenhuizense dames wisten dit goed te pareren en de passing verliep steeds beter. In de eindfase kwam Romy de Gier en Kris Raaijmakers er in voor Vera Bruggeman en Chiara Broek een regelmatig verlopen dubbele wissel om aan het net een optimaal blokerende en aanvallend trio te hebben.

In deze laatste fase wist Marleen van Vliet met haar aanval goed te scoren en kon deze set afgesloten worden met een 25-22 eindstand. Hiermee werd de 3-1 winst een feit en kon Nesselande weer vier punten aan hun conto bijschrijven.

Zaterdag 9 december spelen de dames van Nesselande om 17.30 uur in Nieuwegein tegen het tweede team van NVC die de punten hard nodig hebben en het voor Nesselande lastig zullen maken.

Via: VC Nesselande