HomeActiviteiten Nieuws NesselandeDe Blauwe Golf van beeldend kunstenaar in Nesselande 12 maart 2010

De Blauwe Golf van beeldend kunstenaar in Nesselande 12 maart 2010

12 maart 2010 zal om 12.00 uur tijdens de kunstmanifestatie De Blauwe Golf van beeldend kunstenaar Niek Verschoor de Laurens van Kuikstraat in Rotterdam-Nesselande met hulp van ruim zestig scholieren ‘verbeeldend’ onder water worden gezet.

De manifestatie begint met de onthulling van een Waterkunstwerk aan de gevel van de Laurens van Kuikstraat 1 door de eerste jeugddijkgraaf van Nederland Laura Pierik samen met de dijkgraaf van Schieland en de Krimpenerwaard de heer Hans Oosters.

Doel van deze manifestatie is om op verrassende en beeldende wijze aandacht te vragen voor oorzaken en gevolgen van de klimaatverandering en de stijging van de zeespiegel.
Als de zeespiegel nog wat verder stijgt, kunnen grote delen van Nederland onder water komen te staan. Het laagste punt van Nederland is een weiland in de Zuidplaspolder ten noordoosten van Nieuwerkerk aan den IJssel, gelegen op een hoogte van 6,76 meter onder NAP.

Vlakbij dit punt ligt de laagste straat van Nederland: de Laurens van Kuikstraat. Om de hoogte van de waterspiegel in de straat te verbeelden zullen honderden blauwe ballonnen op 6.76 m. hoogte een wateroppervlak vormen in de straat. Elke ballon is bevestigd aan een flesje drinkwater.

De kunstmanifestatie De Blauwe Golf wordt uitgevoerd in het kader van het programma Onze Waterspiegel van de milieuorganisatie stichting wAarde.

Bron: Nesseweb.nl

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular