HomeActiviteiten Nieuws NesselandeNa Noorderstrand en 3e toren Newport Nesselande is Nesselande voorlopig 'klaar'

Na Noorderstrand en 3e toren Newport Nesselande is Nesselande voorlopig ‘klaar’

Het duurde even, het afbouwen van de wijk Nesselande. De bouw-crisis gooide roet in het Rotterdamse eten. Vrijdag 18 oktober 2019 is de eerste paal geslagen aangaande het project  Newport Nesselande en de derde toren die naast het bestaande gebouw wordt geplaatst.  Architectenweb (redacteur RONNIE WEESSIES) schrijft oktober 2019:

Het project Kopenhagen, waaraan het Deense 3XN als architect aan is verbonden, telt 121 woningen en 1.500 vierkante meter aan commerciële ruimte. Het woonprogramma bestaat uit 93 appartementen en 28 gezinswoningen. De bouw van Kopenhagen volgt op de realisatie van Barcelona (ontworpen door Joan Busquets, die samen met T+T Design verantwoordelijk was voor het totale ontwerp van Newport Nesselande) en Miami, een ontwerp van Meyer & Van Schooten Architecten. De twee laatstgenoemde gebouwen zijn al enige tijd in gebruik.

De oplevering vindt nu naar verwachting eind 2021 plaats. Newport Nesselande, dat in totaal uit 450 woningen, een winkelcentrum van 10.000 m² en een parkeergarage met 650 plekken bestaat, is gelegen aan de oever van de Zevenhuizerplas.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular