HomeActiviteiten Nieuws NesselandeObs Passe-Partout Nesselande aangewezen als Tweetalig Primair Onderwijs #TPO

Obs Passe-Partout Nesselande aangewezen als Tweetalig Primair Onderwijs #TPO

 

Januari 2015 heeft Obs Passe-Partout in Nesselande van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het officiële bericht gekregen te zijn aangewezen als TPO-school. TPO staat voor Tweetalig Primair Onderwijs. Dit houdt in dat 30 tot 50% van de onderwijstijd in het Engels wordt lesgegeven. In Nederland zijn er op dit moment 20 TPO-scholen, waarvan nu twee in Rotterdam. Deze scholen werken nauw samen op het gebied van toetsing en deskundigheidsbevordering.

 Implementatie

Dit schooljaar is Passe-Partout al bij twee groepen 1/2 gestart om 30 – 50 procent van het onderwijs in het Engels te geven. Volgend jaar zijn dat alle groepen 1/2 en één groep 3. Het jaar erna, alle groepen 1/2, alle groepen 3 en één groep 4 etc. In een aantal jaar zal Passe-Partout een volledige TPO-school zijn.

 

Eerste resultaten positief

De eerste resultaten zijn al zeer positief. Zowel de leerlingen als de ouders van de twee pilotgroepen 1/2, waarvan sommigen in een klankbordgroep zitten, zijn enthousiast. Het proces wordt vanuit de directie nauwgezet gevolgd. Regelmatig is er contact met de klankbordgroep, met de (betreffende) docenten en met de werkgroep Engels (waarin o.a. de native speaking Engelse docente zit). De docenten van Passe-Partout krijgen waar nodig trainingen om het Engels op een goed niveau te krijgen of houden.

 

Informatieavond

Alle ouders van de leerlingen van de huidige groepen 1/2 zijn samen met de ouders van toekomstige leerlingen die ingeschreven staan, uitgenodigd voor een informatieavond over het tweetalig onderwijs. De avond vindt plaats op donderdag 29 januari vanaf 19.30 uur in de school aan het Marcel Duchampplein 802 in Rotterdam-Nesselande. Naast informatie die deze avond wordt gegeven, delen ouders uit de klankbordgroep hun ervaringen met andere ouders en is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Naast genodigden zijn andere belangstellenden ook van harte welkom.

 

10 jaar Early Bird school

Passe-Partout werkt al 10 jaar als Early Bird-school. Er wordt al 15% van de onderwijstijd in het Engels gegeven. Dit start al voorschools, bij de naastgelegen kinderopvang van BijDeHand. In verband met dit lustrum zijn er van 23 t/m 27 maart diverse feestelijke Engelse activiteiten.

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular