[POLL] Uitslag lente-poll “Met welke ‘quick win’ is de wijk Nesselande het meest gebaat?”

Met 326 (unieke) stemmen is het einde van de lente-poll een feit. Ook de uitslag is duidelijk; 42% van de stemmers/Nesselanders zien graag een ‘Hardere aanpak overlast Strand Nesselande’. Opvallend is dat de poll ver voor de ongeregeldheden (juni-juli 2019) online is gegaan en dat Nesselande.info reeds vanaf 2005 aandacht vraagt voor de situatie aan het strand Nesselande. Inwoners van de wijk Rotterdam-Nesselande zijn allen met de belofte van ‘Wonen aan de Zevenhuizerplas’ naar de woonwijk gelokt. In de praktijk is het op warme dagen als bewoner nog waar weinig genieten van het strand en de boulevard. Juni 2019 zijn er maatregelen aangekondigd door de lokale politiek en zou het strand structureel een veilige plek moeten gaan worden voor de vele gezinnen en (jonge) kinderen uit de wijk mooie wijk ‘Nesselande del Mar’. 

Stemmen

Ook de nummer 2 wist veel stemmen te winnen; hier gaat het om het noodzakelijk voorkomen van de wijkfiles en het aantoonbaar dichtslibben van de goed bevolkte wijk Nesselande (29% van de stemm). Met 16% van de stemmen is het aanpakken van de ondergrondse afvalcontainers tevens een (politiek) punt van aandacht. Opvallend is dat de interesse voor een eigen voetbalclub in de wijk flink is afgenomen.

 

  1. Hardere aanpak overlast Strand Nesselande (42%, 137 Stemmen)
  2. Voorkomen wijk-files en dichtslibben van de wijk (29%, 96 Stemmen)
  3. Directe aanpak volle ondergrondse afvalcontainers (16%, 53 Stemmen)
  4. Crowdsourcen van lokaal winkelaanbod (6%, 21 Stemmen)
  5. Meer vertier voor tieners (5%, 16 Stemmen)
  6. Een voetbalclub in de wijk (1%, 3 Stemmen)

Totaal aantal stemmers: 326.

Doe weer mee!

Doe mee met de zomerpoll! De poll is aan de rechterkant te vinden (op de desktop-versie) of helemaal naar beneden scrollen op de mobiele versie van de portal. Laat uw stem horen!

 


Dit artikel heeft 822 views

Over Redactie 2261 Artikelen
www.nesselande.info redactie/ Alle rechten voorbehouden


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.