HomeActiviteiten Nieuws NesselandeRegen is spelbreker bij 8e editie CuliNESSE Nesselande; Kensington moet vroegtijdig stoppen

Regen is spelbreker bij 8e editie CuliNESSE Nesselande; Kensington moet vroegtijdig stoppen

Het is de vaste prik in augustus op het stand Nesselande; het eten, dansen en muziekfestival CuliNESSE met groot hoofdpodium aan de Kretalaan gericht op de Zevenhuizerplas. CuliNESSE vat het wonen en beleven aan de Zevenhuizerplas samen in drie dagen. Het event is ooit als feestje van twee vrienden uit de omgeving begonnen en is van 6.000 tot nu 12.000 bezoekers uitgegroeid. 

Toppers

De toppers zoals BlOF, Golden Earring en Kensington, beloofde ook de 8e editie aan het strand weer een topeditie te worden. Het draait immers om goede muziek omringd door de beste horeca uit de omgeving. Na op dag 1 (donderdag) in de regen in de lang rij te hebben gestaan voor het optreden van de Zweeuwse band, was het vrijdag qua weersomstandigheden niet beter. De regen kwam rondom het optreden van Kensingston met bakken uit de lucht. De brandweer maakte uiteindelijk een vroegtijdig einde aan dag 2 van CuliNESSE. Op Twitter schrijft de band het te betreuren dat zij vroegtijdig het optreden moesten stoppen.

2019

Ook in 2019 zal er weer een CuliNESSE zijn.  De locatie zal nog niet duidelijk zijn aangezien er nieuwbouw is gepland op het huidige feestterrein. De Kosboulevard, aan de andere kant van de plas, zou een logisch alternatief zijn, ondanks de uitdaging dat er dan een vitaal parketterrein wegvalt. Ook valt de charme van ‘een festival op het strand’ dan grotendeels weg, om plaats te maken voor asfalt en gras. Wellicht is de huidige locatie nog een optie als de bouw later  en wellicht wel helemaal niet doorgaat aan de Kretalaan.

 

 

 

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular