HomeNesselande INFO nieuwsNieuws Nesselande Voorleesdagen: elke dag feest op obs Passe-Partout

[Verslag] Voorleesdagen: elke dag feest op obs Passe-Partout

 

Met een heuse voorlees-zwerftocht werden de Nationale Voorleesdagen op obs Passe-Partout in Nesselande afgelopen vrijdag feestelijk afgesloten. Juffen en meesters lazen verkleed voor uit hun favoriete kinderboek, de ruim 500 leerlingen zwierven samen met hun vriendjes en ouders door de school en genoten van de verschillende verhalen.

Dummie

Zo zorgden mevrouw Helderder en Dummie de Mummie voor een grote glimlach op vele gezichten. Kinderen hingen aan de lippen van meester Marc die Joris en de geheimzinnige toverdrank van Roald Dahl voorlas en daarvoor ook zijn eigen geheimzinnige drankjes had gebrouwd. Voorgelezen worden is leuk, zelf voorlezen nog leuker. De leerlingen mochten die dag dan ook zelf een boek meenemen en lazen een stukje voor aan leerlingen van een andere klas. Het enthousiasme van de leerlingen tijdens de Voorleesdagen was groot.

Iedere dag

Iedere dag kwam er een ouder, opa of oma voorlezen in de klas. Iets waar de kinderen naar uitkeken. “Het zichtbare enthousiasme van onze leerlingen en hun ouders”, vertelt directeur Ronald Pieck:

..is het grootste compliment dat wij als leerkrachten en Ouderraad kunnen krijgen. Een kind dat iedere dag een kwartiertje voorgelezen wordt, of zelf leest, heeft een grote voorsprong. Voor ons een belangrijke reden om zoveel aandacht aan het lezen te besteden.

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

Popular