HomeNesselande INFO nieuwsNieuws Nesselande Wijk Nesselande actief met Halloween

[Opgevallen] Wijk Nesselande actief met Halloween

Verwacht zo tot en met 31 oktober 2017 divers angstaanjagend bezoek in de straat. Nesselande lijkt – meer dan ooit – actief bezig te zijn met Halloween; vooral in de zijstraten achter de Laan van Avant-Garde zijn veel versierde huizen, tuinen en deelnemers te vinden.

Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen of kloppen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes en roepen trick or treat, waarbij het slachtoffer de keuze wordt gegeven tussen het geven van een plagerijtje (trick) of iets lekkers (treat, meestal snoep) . De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar halloweenfeesten.

Over Halloween

De naam “Halloween” is afgeleid van Hallow-e’en, oftewel All Hallows Eve (Allerheiligenavond), de avond voor Allerheiligen1 november.[1] In de Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was dan binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische Nieuwjaar of Samhain(uitspraak Saun, dat ook het Ierse woord is geworden voor de maand november).

Redactie
Redactiehttps://www.nesselande.info
Redactie www.nesselande.info / Alle rechten voorbehouden
GELINKT AAN DIT ARTIKEL

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

Popular