Na een training van drie praktijklessen, georganiseerd door SBA, fietsen senioren met meer zelfvertrouwen weg. Het is verstandig de fiets na te laten kijken door een fietsenmaker en aan te laten passen aan de huidige lichamelijke omstandigheden. Fietsen lijkt zo vanzelfsprekend, maar er moeten juist heel veel handelingen tegelijk worden verricht. 

Het is goed om daar bewust van te zijn en soms een nieuwe manier van op- afstappen en fietsen aan te leren dat weer aansluit bij lichamelijke en mentale ongemakken. De training bestond uit drie bijeenkomsten waar alle technieken werden doorgenomen en geoefend. Tijdens de laatste bijeenkomst werd er een korte fietstocht gemaakt om te ervaren dat met meer zelfvertrouwen fietsen veel leuker en veiliger is.

In het voorjaar van 2011 wordt er weer een nieuwe training georganiseerd vanuit De Kristal, Nesselande. Belangstellenden kunnen zich nu al aanmelden op werkdagen tussen 09.30-16.30 uur bij de balie in De Kristal, Cypruslaan 404, Rotterdam Nesselande (naast de metro), 010- 286 27 60 of per mail tineke.vandenberg@buurtwerk-alexander.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.