komindekas

Heb je wel eens in een zee van bloemen gezwommen, tropische planten zien groeien in Nederland of een tomaat gegeten zo groot als een skippybal? Nee? Dan ben je waarschijnlijk nog nooit in een kas geweest. Op 6 en 7 april 2013 kun je een bezoek brengen aan de kassen.

Deelnemend in de omgeving Nesselande zijn:

 

Naam: Oosterzon
Adres: Oogstpad 3
Postcode: 2752 AG
Plaats: Moerkapelle
Activiteit: Anthuriumshow, verkoop anthuriums. Verpakkingsmethodes, er zijn nieuwe soorten Anthuriums te zien. Er wordt een veiling nagebootst met een echte veilingklok en een beamer. Mensen kunnen actief meedoen. Er staan stands van Flynth, Flora Holland en Mardenkro.
Teelt: Anthurium

Naam: LKP Plants
Adres: Oogstpad 19
Postcode: 2752 AG
Plaats: Moerkapelle
Activiteit: Kwekerij is open voor publiek. Machines draaien. Doe als bezoeker mee aan de uitdaging: laat jouw plant zonder wortels het hardst groeien! Er is een bromeliastand aanwezig met veel verschillende en nieuwe soorten Bromelia’s. Verkoop van Bromelia’s. Van Zaal laat een film draaien. Het Melanchton college maakt het mogelijk om plantjes te poten en er zullen een aantal bijzondere, niet alledaagse dieren te zien zijn.
Teelt: Bromelia’s

Naam: Jac. Oudijk
Adres: Oogstpad 9
Postcode: 2752 AG
Plaats: Moerkapelle
Activiteit: Tuin is open voor publiek, machines draaien. Verkoop van gerbera’s en met leerlingen van het Wellantcollege kan er een bloem worden versierd. Er worden workshops vaasjes versieren gegeven. Er is een kleurplaat waarbij na inzending een leuke prijs gewonnen kan worden.
Teelt: Gerbera’s

Naam: Jomajole
Adres: Middelweg 5
Postcode: 2751 GH
Plaats: Moerkapelle
Activiteit: Een kaasboer is met een stand aanwezig. Fruitmaster heeft promotiemateriaal. Er zijn diverse dieren, kippenkuikens, eenvissenvijver en schildpadden te zien en natuurlijk de kersenbomen. Er is mogelijkheid tot het drinken van koffie en thee met kersenflap. Ook kan er kersenijs gegeten worden.
Teelt: Kersen

Naam: Koolhaas Aardbei
Adres: Oogstpad 10
Postcode: 2752 AG
Plaats: Moerkapelle
Activiteit: Kas open voor publiek, winkel is open en er is een quiz waarbij een groentepakket gewonnen kan worden. Er is een imker die honing verkoopt. Uw Volkstuin en Alfa Accountants komt met een stand te staan.
Teelt: Aardbeien

Naam: Montis
Adres: Oogstpad 14
Postcode: 2752 AG
Plaats: Moerkapelle
Activiteit: Draaiende machines. Verkoop Campanula’s. Er wordt uitleg van het WPS systeem gegeven. Tamara van Flippo-art komt een workshop schilderen voor kinderen organiseren. Bij Carla van Schie, masseuse kan je je nek laten masseren. Er staan stands van VEP en de LTO.
Teelt: Campanula’s

Naam: Kwekerij Lijntje
Adres: Oogstpad 18a
Postcode: 2752 AG
Plaats: Moerkapelle
Activiteit: Catering, een groenteshow van Valstar, een proeverij, een springkussen. Rolling 90’s komt smincken. Er zijn oliebollen te koop. Verder kan er pony gereden worden. Er zijn lammetjes te zien.
Teelt: Tomaten

Naam: Wilt Roses
Adres: Middelweg 1b
Postcode: 2751 GJ
Plaats: Moerkapelle
Activiteit: Er worden boeketten gedraaid. Het oogst- en sorteerproces is te zien. Je kunt een stuk de kas in lopen en er is een werkplaats met oude tractoren.
Teelt: Rozen

 

1 REACTIE

  1. Hoi hoi,Wij vinden uw site erg insntseart. Wij hebben intresse in een rondleiding alleen wij zijn maar met 3 personen. Is er een mogelijkheid dat wij aan kunnen sluiten bij een andere rondleiding??met vriendelijke groet,Marij van Scheepstal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.