boulevardd

Het is een hete zaterdagavond 4 juli 2015 rond 20.30 uur. Veel drukte, muziek, geschreeuw en alcohol. Omwonenden zien aanwezige dronken jongeren en horen veel herrie. De AH en Jumbo – beiden voorzien van beveiligers bij de deur – sluiten hun deuren eerder dan normaal. De politie-helikopter vliegt over.

Veel politie aanwezig

Veel politie bij de metro Nesselande die de jongeren richting huis moeten begeleiden. Rond 20.45 uur veegt de politie het Maltoplein schoon.

Ondanks een rustige periode, zijn er eerder ‘ rellen ‘ geweest rondom het strand Nesselande. Onder andere in 2008 liep het uit de hand aan het strand.

Met beveiliging (bij de winkels), strengere regels in de supermarkten en een alcoholvrij gebied probeert de wijk spanningen in bedwang te houden.

(Foto Twitter: Edwin de Haas)

 

gun

3 REACTIES

  1. Jammer dat de politie alleen optreedt als het echt mis dreigt te gaan. Alcoholverbod wordt niet op gecontroleerd en er wordt ook volop drugs gebruikt. Leuk zo’n kindvriendelijke wijk, maar ik durf niet meer met mijn kinderen naar het strand daar. Zou fijn zijn als de politie wat meer gezag zou uitstralen en eerder optreedt. Hele strand en winkelcentrum ligt ook bezaaid met afval, de wijk wordt er zo niet aantrekkelijker op.

  2. Zero tolerance beleid lijkt de enige oplossing hier.
    Afval op straat gooien = bekeuring, alcohol of drugs = meteen de wijk uit sodemieteren.

  3. Waarom wordt er niet bij gezet wie die honderden waren die amok maakten? Want het was één grote gelijksoortige groep, en duidelijk niet uit de buurt. Zelfs niet uit de stad. De sfeer was intimiderend ook toen een afgesplitste groep naar de Metro de Tochten liep.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.