De Nesselanders, de winkels aan de boulevard, de politie en gemeente Rotterdam zijn het zat! Ondanks de aanwezigheid van een grote hoeveelheid vuilnisbakken, lijken de strandbezoekers het niet altijd helemaal te snappen. Ter inspiratie heeft de politie onder andere op Twitter de ‘ opbrengst ‘ van een zomers dagje Nesselande op de foto gezet. 

Daarom gaat de politie actiever optreden tegen de rotzooimakers, een bekeuring voor het achterlaten van afval komt al snel neer op 370 euro.   Al eerder heeft de politie strenge controles uitgevoerd aangaande scooterrijders en hun huftergedrag.

 

Foto via: https://twitter.com/politierdam_o

5 REACTIES

 1. Mooi zo! Konden ze niet vroeg genoeg mee beginnen!
  Veelal mensen die niet uit de wijk komen.
  Kom je genieten van het strand of de Boulevard…prima. Maar.ruim.je.zooi.op!

 2. Tja… klinkt natuurlijk leuk zo’n hoge boete maar handhaving is in de praktijk niet uitvoerbaar. Afgelopen week waren er dagen dat de boulevard overspoeld werd met letterlijk vele honderden zo niet duizenden bezoekers tegelijk. Grote groepen schoolden samen. Hoe denk men dan de schuldigen aan te wijzen als zo’n club zich langzaam verplaatst en een bende achterlaat? De foto’s geven al aan dat het een mega probleem is dat je niet met dreigen met boetes oplost. Daar is “men” totaal niet gevoelig voor. Niet alleen op het strand maar ook langs de parkeerplaatsen dumpen ze het afval gewoon uit de auto of naast de motoren. Het enige dat werkt denk ik is dat er nog veel meer afvalbakken moeten komen en ja, dat ontsiert het strand en de boulevard. Daarmee geef je in ieder geval de mogelijkheid voor de welwillenden om het afval weg te gooien. En verder: omgaan met de realiteit van de hedendaagse samenleving en schoonmaakploegen de rotzooi laten opruimen. Fact of life, accept it and deal with it!

 3. heel goed dat dit plaats vindt. leren ze het misschien wel af. en nu ook eens letten op al die fietsers die je haast ondersteboven rijden op de stoep. als je er wat van zegt, zowel mannen als vrouwen, wordt je uitgescholden. zal maar niet zeggen wat ze naar je hoofd gooien.

 4. De tijd is gekomen dat je je alleen al rotschaamt als visite via de plas om miet rijden om je te bereiken, prachtig natuurgebied vervuild met plastic, Verhage is hier mede schuldig aan, geef minimaal niks aan plastic mee, en handhavers, voer uit wat je belooft

 5. Naast het bekeuren van hufter gedrag moet er wellicht toch betaald parkeren worden ingevoerd rondom de parkeerplaatsen bij het strand waarmee de kosten kunnen worden afgedekt voor extra schoonmaak kosten.
  Voor de visite van bewoners zou de bewoners pas een uitkomst bieden waardoor gereduceerd geparkeerd kan worden. Wellicht heeft dit als gevolg dat er minder bezoekers komen en dat het iets rustiger wordt en ook minder overlast.
  Ook de ondernemers moeten hun verantwoording nemen en daarop worden aangesproken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.