Gezien de aankomende bouwplannen aan de Kretalaan (recreatieterrein op de hoek van het strand/Waterwijk Nesselande) en de Kosboulevard (andere kant strand, waar nu parkeerplaats is), en de toenemen stroom dagjesmensen, wordt parkeren een serieus probleem.

Vooral de ruimte aan de Kretalaan (de plek waar ook CuliNESSE plaats vindt) is een opvang voor pieken in parkeerdrukte.  Aan de Kosboulevard wordt steeds meer in het gras geparkeerd. Concreet kan de boulevard Rotterdam-Nesselande drukte niet aan op stranddagen. De parkeergarage onder de boulevard is – daar waar de meeste bezoekers de garage niet eens kennen – al snel vol aangezien ook bewoners daar recht hebben op een plek.

De poll luidt dan ook:

Wat is een oplossing voor het (toekomstig) ‘Parkeerprobleem’ strand Nesselande?

Is het:
– Betaald parkeren aan de boulevard Nesselande
of
– Bij het bouwen aan de Kretalaan ook een openbare parkeerplaats
of
Een parkeergarage naast de Jumbo?
Doe mee met de poll! Deze is rechts – en op de mobiel onderaan – te vinden op de site!

 

 

 

9 REACTIES

 1. Een openbare parkeerplaats of een (ondergrondse) parkeergarage bij de Jumbo zijn opties, maar betaald parkeren zie ik niet als een optie.

  De drukte zal blijven en wat gaat er dan gebeuren? Meer geld voor de gemeente, maar mensen gaan hun auto dan verder in de wijk parkeren.
  Bovendien is het gratis kunnen parkeren juist één van de charmes van dit strand

 2. Veel water, weinig (parkeer)grond / ruimte beschikbaar… dan maar een drijvende parkeerplaats aanleggen ;p

 3. parkeerplaats naast jumbo is niet mogelijk, in augustus start verkoop toren Kopenhagen, onderdeel van het oorspronkelijke plan. Ik denk dat Nesselande in verzet moet komen tegen de bouwplannen voor het gedeelte aan het strand

 4. Parkeergarage maar dan aan de linker kant van het strand .
  Ik ben er ook op tegen dat er gebouwd gaat worden aan het strand .

 5. Extra parkeergarage lijkt me de enige oplossing. Vooral mensen die in de buurt van het strand wonen is het nu een crime. Bij betaald parkeren aan de boulevard, verplaats je het probleem verder de wijk in.
  Als er een extra woontoren komt, kan daar een parkeergarage onder komen met een deel parkeerplaatsen voor bewoners en een deel voor bezoekers. Ik denk alleen niet dat dat echt heel veel oplevert, aangezien een nieuwe woontoren ook veel nieuwe bewoners en dus veel extra auto’s oplevert. Een extra parkeerplaats aan de Kretalaan zou dus zeker ook moeten.

 6. Bouwplannen de prullenbak in. Kretalaan laten Zola’s het is. Bij mooi weer altijd druk. Waarom niet zo laten en aanpassen. Gemeente drukt zijn zin door, geen gevoel bij politiek wat er leeft in de wijk.

 7. het moet blijven zoals het daar is. er wordt straks al een 3e toren gerealiseerd. gemeente zoekt maar een andere lokatie.

 8. Boven- én ondergrondse parkeerplaats/garage bij de Jumbo met gratis parkeren voor bewoners en anders eerste 2 uur gratis en daarna betaald parkeren.

 9. Laat dat de gemeente lekker zelf oplossen en/uitzoeken!!! Zij willen de Noordzijde op de kretalaan volbouwen met huizen! Eeuwig zonde op weer een stuk natuurgebied vol te bouwen!.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.