De bebouwing op het recreatieterrein Strand Noord Nesselande gaat definitief door (visual).  De Nederlandse Bouw Unie (NBU) heeft 18 december 2018 te horen gekregen dat Noorderstrand in Rotterdam-Nesselande bebouwd mag gaan worden. Aan het Nesselande strand komen 55 woningen en mini haven (zie boven). ‘Er gaat geen strand verloren.’, laat een woordvoerder weet.  

Protest

Er was veel protest uit de wijk Nesselande. Zo was het recreatieterrein populair bij lokale events als ook surfers en dagjestoeristen. Vooral voor gezinnen was het deel een rustig deel strand en contrast met het overvolle strand Nesselande dat we in de zomer kennen, inclusief dito autooverlast. Naast de kermis, het circus vond festival CuliNESSE er jaarlijks zijn plek.

Parkeren

Er zouden 300 parkeerplekken “terugkomen”  bij de afronding bebouwing Siciliëboulevard. Ook komt er nog een derde woontoren. CuliNESSE verhuist waarschijnlijk naar Oud Verlaat, de overkant van de Zevenhuizerplas. Medio 2019 gaat ‘Het Paviljoen’, Noorderstrand Nesselande in de verkoop.

Groot verlies voor de wijk

Feit is dat Nesselande een vitaal en veelgebruikt stuk natuur en strandomgeving gaat kwijtraken, daar waar er juist meer behoefte is aan plekken rondom plas voor gezinnen en/of andere recreatiebestemming.

Bron: AD.nl, foto © JMW Architecten.

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.