De gemeente Rotterdam is in gesprek om te kijken of de ontsluiting via de Wollefoppenweg toch tijdelijk gerealiseerd kan worden. Daarmee zouden de verkeersproblemen van en naar Nesselande voor een groot deel opgelost kunnen worden. Dit meldt AD.nl op 6 maart 2019. De werkzaamheden aan de Hoofdweg (tot 1 april 2019) en de rotonde in Ommoord (tot 22 maart 2019) zorgen in de ochtend en eind middag voor bijna een uur vertraging om Nesselande uit en in te komen. Verder meldt AD.nl:

De fractie van Leefbaar Rotterdam en vele automobilisten drongen al eerder aan op maatregelen. De werkzaamheden aan de Hoofdweg duren immers tot 1 april, het werk aan de rotonde in Ommoord tot 22 maart. Sinds deze klussen zijn begonnen, zijn er in de ochtend- en avondspits problemen in Ommoord, Zevenkamp en Nesselande.

Raad

Leefbaar heeft voor morgen een debat in de gemeenteraad aangevraagd over de kwestie. De partij wil van wethouder Judith Bokhove (verkeer, GroenLinks) weten hoe het zo ver heeft kunnen komen. Haar collega Barbara Kathmann (wijkeconomie, PvdA) wordt aan de tand gevoeld over de gevolgen voor de winkeliers op de Hesseplaats in Ommoord. Dat winkelgebied is door de werkzaamheden slecht bereikbaar. Leefbaar-raadslid Benvenido van Schaik vindt dat er betere verwijsborden moeten komen.

De gemeente Rotterdam adviseert automobilisten van en naar Nesselande vooral de omleidingsroutes te volgen. Die zijn te zien op https://rotterdamonderweg.nl/hoofdweg#. Andere opties zijn de route Laan van Avant-Garde, Brandingdijk en N219 of Laan van Avant-Garde, Hoofdweg in oostelijke richting, Europalaan en N219.

1 REACTIE

  1. De verkeersinfarct is nu erger dan ooit maar ook als er geen wegwerkzaamheden zijn is het vaak in de spits drama. 2 onslutingswegen zijn gewoon te weinig. Met het volbouwen van de Zuidplas gaat straks ook daar een verkeersopstopping ontstaan waardoor op gewone dagen de wijk nog zwaarder belast zal gaan worden.
    Als je grond voor woningbouw gaat ontwikkelen dan kan je tmijn inziens een berekening maken hoeveel meter asfalt je moet hebben om een wijk te ontsluiten. Iemand heeft echt liggen slapen en ik hoop dat de ambtenaren wakker worden en ook over de gemeentegrens heen durven te kijken naar oplossingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.