Ook in Rotterdam-Nesselande is het een issue die vaak (op de sociale media) wordt aangehaald. Het zou hier gaan om ‘illegale afvaldumpingen’ bij de lokale containers.  Ruim tien Nederlandse gemeenten proberen nu via cameratoezicht het dumpen van afval rondom ondergrondse containers te voorkomen.  Ook Rotterdam behoort tot zo een gemeente die testen doet met bewaakte afvalplekken. Wanneer de wijk Nesselande hier aan mee doet is niet bekend. Plekken rondom de boulevard Nesselande, maar ook op plekken die aan de wegen zijn gelegen (zoals Laan van Avant-Garde) en het punt bij de Shell Brandingdijk, hebben regelmatig last van dumpingen waarbij het afval letterlijk naast de containers wordt geplaatst. 

(foto boven: maandag 24 juni 2019 Shell locatie Brandingdijk, 12 uur)

Rotterdam

In de gemeente Rotterdam is het het aantal meldingen van afval naast containers explosief gestegen (bron: Trouw.nl juni 2019). Waren het er nog 2000 in het jaar 2013,  tot meer dan 22.000 in 2017. Daarmee wel de relativering dat het aantal ondergrondse containers is gestegen in Rotterdam.

Trouw.nl meldt juni 2019:

Bijna de helft (49 procent) van de Rotterdammers ervoer in 2018 vaak overlast van vuilnis naast containers, bleek uit onderzoek van de gemeente.

1 REACTIE

  1. […] De mooie wijk Rotterdam-Nesselande kent een uitdaging op gebied van parkeren en afval. Nu door het thuiswerken de files in en rondom de wijk deels beheersbaar lijken, is het lokale afval inmiddels een bron van irritatie. Het thuiswerken en massaal verbouwen zou ook weleens een factor kunnen zijn die de afvalbakken door eigen bewoners en ondernemers snel doet vullen. Ook lijkt het geen probleem te zijn van alleen de gemeente Rotterdam, zoals dit artikel aantoont. De Roteb rijdt af en aan en reageert welzeker op meldingen (www.rotterdam.nl/loket/klacht/ en 14010), maar de lokale politiek lijkt – ook ondanks de bewonersavonden lente 2020 – nog geen focus te kennen. Formeel gezien juist aangezien er weinig formele klachten over afvaldumping zijn en worden gedaan. Ook wij hebben op Nesselande.info diverse malen bericht over de afvalproblematiek in de wijk Nesselande, zie dit artikel.  […]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.