De boulevard van Nesselande ligt er vol mee. Op het strandboulevard – maar ook op de Kosboulevard bij de scholen – zijn geregeld de zilveren hulzen te vinden op de parkeerplaatsen. Het zijn de restanten van genotsmiddel lachgas. Helaas een ‘genot’ dat gepaard gaat met veel overlast. RIVM zegt:

Hoewel lachgas relatief veilig is, is het niet vrij van gevaren, waarschuwen deskundigen. Mensen die het regelmatig gebruiken, kunnen te maken krijgen met hoofdpijn, tintelende vingers, moeheid en duizeligheid. Wat de langetermijneffecten zijn bij kinderen is nooit onderzocht.

NOS.nl meldt 28 juni 2019 dat gemeenten willen dat het gebruik van lachgas aan banden gelegd wordt, omdat het gebruik ervan schadelijk kan zijn en voor overlast of ronduit gevaarlijke situaties kan zorgen. De NOS schrijft op haar site:

Vooral jongeren gebruiken het gas als genotsmiddel, omdat het zorgt voor een kortstondige roes. Sporen van gebruik zijn de vaak tientallen zilverkleurige patronen op die op de grond liggen bij hangplekken. In veel gemeenteraadsvergaderingen staat het onderwerp lachgas hoog op de agenda. Tiel is ermee bezig, Veldhoven, Hengelo en Alkmaar. Ook de gemeenten Alphen, Oosterhout en Meierijstad willen een verbod.

Lachgas en strand Nesselande

Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam is de overlast door lachgas zat. Hij wil een verbod op de verkoop ervan bij evenementen, zo meldt RTV Rijnmond. Vooral op de stranden van Nesselande, bij Rotterdam, is het vaak onrustig door overlast van jongeren die lachgas hebben gebruikt.

Het verbod zou half juli 2019 moeten ingaan.

Foto boven: NOS.nl

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.