Er zijn omleidingsroutes aangekondigd maar wederom is dat gebeurd wat iedereen vreesde. De hoofdaderen – zoals Laan van Avant-Garde Nesselande – en de aangegeven omleidingsroutes zelf, zijn wederom het podium voor files richting de omgeving Hoofdweg. De werkzaamheden duren nog tot eind december 2019; hieronder de fasering en toelichting, bron: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/hoofdweg/ Feit is dat het wederom het verkeerstechnisch isolement van Nesselande blootlegt; files op de aan- en afvoer A20 en momenteel de drukte van en naar de Hoofdweg, zetten de woonwijk klem. Een opsteker is het feit dat de werkzaamheden bij de Capelsebrug reeds voltooid zijn. 

 

Foto boven van 9 september 2019, via Twitter: https://twitter.com/overbeek_mark


Fase 2: herinrichting Hoofdweg Nieuwerkerk aan den IJssel

In de tweede fase wordt de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel aangepast. Het werkgebied is vanaf de gemeentegrens met Capelle aan den IJssel tot en met de Britsezoom in Nieuwerkerk aan den IJssel. De huidige weg wordt aangepast van één rijbaan met twee rijstroken, naar twee rijbanen met één rijstrook gescheiden door een middenberm. Ook krijgt de nieuwe Hoofdweg krijgt geluidsreducerend asfalt en worden de ventwegen naast de Hoofdweg (her)bestraat. Ook komen er nieuwe bomen die passen in de omgeving.

Start werkzaamheden tweede fase

De voorbereidende werkzaamheden starten op 2 september 2019. Er wordt gewerkt van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 17.00 uur. Tijdens de eerste week van september 2019 zijn er geen wegafsluitingen. Vanaf de tweede week wordt de Hoofdweg voor drie weken in één rijrichting – Zuidplas richting Capelle aan den IJssel – afgesloten. De rijrichting Capelle aan den IJssel naar Nieuwerkerk aan den IJssel is altijd open. De werkzaamheden duren tot en met eind december 2019.

Verbetering doorstroming

De reconstructie van de Hoofdweg zorgt voor een betere verkeersdoorstroming en meer veiligheid. Door het realiseren van twee bypasses bij de rotonde op de kruising van de Hoofdweg en Laan van Avant-Garde kan het verkeer straks beter en sneller doorstromen. Voor meer verkeersveiligheid worden de fietsoversteekplaatsen verlegd. De doorstroming op de hoofdrijbaan verbetert al tijdens de werkzaamheden door gebruik van tijdelijke rijbanen en de vroegtijdige aanleg van een keerlus.

Buslijnen 190 en 383

De halte Luxemburgsezoom vervalt tussen 9 september en 31 december 2019. Dit is de halte direct bij de rotonde Britsezoom. Voor reisadvies raadpleeg www.arriva.nl.

Omleidingsroutes

De hinder voor de omgeving wordt zo veel mogelijk beperkt. Woningen en bedrijven zijn tijdens de werkzaamheden altijd bereikbaar. Ook is er rekening gehouden met andere bouw- en wegwerkzaamheden, zodat de rest van de omgeving bereikbaar blijft. De reistijd van de omleidingsroutes zijn tot een minimum beperkt. Weggebruikers kunnen hierbij rekening houden met vijf tot tien minuten extra reistijd.

  • Omleidingsroute Nieuwerkerk a/d IJssel richting Capelle aan den IJssel
    Vanaf 9 september volgt doorgaand verkeer (ook buslijnen 190 en 383) vanuit Nieuwerkerk a/d IJssel gedurende drie weken een omleiding via Europalaan >Batavierlaan > Kerklaan > N219 > Burgemeester van Beresteijnlaan.
    Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden passeren en ondervinden minimale hinder. De fietsers die gebruikmaken van de fietsoversteekplaats ter hoogte van het Warmoezenierspad hebben de langste omleiding van 5 minuten (ongeveer 1.200 meter).
  • Omleidingsroute vanuit Nesselande richting Rotterdam en Capelle aan den IJssel
    Vanaf 9 september volgt doorgaand verkeer vanuit de wijk Nesselande in Rotterdam gedurende 3 weken een omleiding via Laan van Avant-Garde > Laan van Magisch Realisme > Zevenkampse Ring > Schollevaartse Dreef.

Fasering: bron: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/hoofdweg/

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.