Door het koude weer van de afgelopen weken zorgt er voor dat de laatste werkzaamheden aan de Hoofdweg rondom Zuidplas en Nesselande pas in het voorjaar 2020 worden uitgevoerd. Dat zegt de gemeente Rotterdam:

Op de Hoofdweg in Nieuwerkerk aan den IJssel is op 9 en 10 december een wegafsluiting. Deze is nodig om de rijbanen winterklaar te maken. Er komt onder andere tijdelijke belijning op de noordelijke en de zuidelijke rijbaan. Door het aanhoudende koude weer, is het niet mogelijk om de asfaltdeklaag aan te brengen. Naar verwachting gebeurt dit in het voorjaar van 2020.

Ook meldt www.rotterdam.nl/wonen-leven/hoofdweg/ een vertraging en overlast op 9 en 10 december 2019:

Verkeerssituatie op 9 en 10 december 2019 van 7.00 tot 16.00 uur

 • Doorgaand auto- en vrachtverkeer is alleen mogelijk vanuit Capelle a/d IJssel richting Nieuwerkerk a/d IJssel.
  • Doorgaand verkeer vanuit Nieuwerkerk a/d IJssel volgt een omleiding via Europalaan > Batavierlaan > Kerklaan > N219 > Burgemeester van Beresteijnlaan.
  • Doorgaand verkeer vanuit de wijk Nesselande richting Rotterdam en Capelle aan den IJssel volgt een omleiding via Laan van Avant-Garde > Laan van Magisch Realisme > Zevenkampse Ring > Schollevaartse Dreef.
  • Laan van Avant-Garde: Het is wel mogelijk voor verkeer vanuit Capelle aan den IJssel om bij de rotonde Hoofdweg – Laan van Avant-Garde linksaf te slaan richting de wijk Nesselande. Verkeer vanuit Nesselande kan niet via de rotonde richting Nieuwerkerk aan den IJssel rijden
 • Fietsers en voetgangers langs de Hoofdweg kunnen de werkzaamheden passeren en ondervinden minimale hinder.
 • De fietsoversteekplaatsen ter hoogte van de rotonde bij Laan van Avant-Garde en tussen het Weidezoompad en het Warmoezenierspad zijn niet beschikbaar tijdens de asfaltwerkzaamheden. Fietsers en voetgangers volgen de gele omleidingsborden en steken over ter hoogte van Akeleibaan of de Britse Zoom. Hier staan ook verkeersregelaars.
 • Bus 190/383: voor actuele informatie over de bushalte Luxemburgse Zoom kijk op www.arriva.nl.
 • Bestemmingsverkeer: bewoners en bedrijven langs de Hoofdweg hebben een vignet ontvangen. Hiermee is het voor de verkeersregelaars zichtbaar dat zij een bestemming hebben in het werkgebied. Zij kunnen hun bestemming bereiken door met het verkeer mee te rijden en afhankelijk van hun bestemming af te slaan bij de Akeleibaan of Britse Zoom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.