Met de nationale vuurwerkshows om middernacht en het kindervuurwerk om 19.00 uur biedt de stad Rotterdam iedereen de mogelijkheid om samen, veilig van vuurwerk te genieten. Voor het zelf afsteken van vuurwerk gelden regels. Ook voor het opruimen ervan. Zodat ook op 1 januari de stad weer schoon, heel en veilig is.

Wanneer mag je vuurwerk afsteken?

Vuurwerk hoort bij oud en nieuw, maar niet iedereen heeft er plezier van. Daarom is besloten om vuurwerk alleen af te steken in de uren voor en na de jaarwisseling. Vuurwerk steekt u dus alleen af op 31 december 2019 van 18.00 uur tot 02.00 uur op 1 januari 2020. Houd het veilig en draag een vuurwerkbril.

Vuurwerkzones in Rotterdam

In Rotterdam geldt een afsteekverbod voor vuurwerk behalve in de vuurwerkzones. In de vuurwerkzones mag u tijdens de jaarwisseling vuurwerk afsteken. De vuurwerkzones vindt u op de digitale kaart (klik op de kaart om in- en uit te zoomen). Vuurwerk afsteken mag alleen in de groene gebieden.

De kaart van Rotterdam met vuurwerkzones vindt u ook in een handige app. Zo kunt u ook onderweg zien waar wel en geen vuurwerk afgestoken mag worden. Hier vindt u ook informatie over de vuurwerkshows en metro. Klik hier voor de QR-code.

Via Rotterdam.nl december 2019: https://www.rotterdam.nl/wonen-leven/jaarwisseling/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.