Rotterdam.nl meldt dat tijdens de jaarwisseling  de gemeente een aantal maatregelen neemt voor een schoon en veilige jaarwisseling.

Afsluiten containers en prullenbakken

Voor ieders veiligheid en om schade aan wijkcontainers en prullenbakken te voorkomen, wordt een deel hiervan tijdens de jaarwisseling afgesloten:

  • Een derde van de wijkcontainers voor huisvuil is op 31 december en 1 januari afgesloten. Uiterlijk 2 januari zijn deze weer open. Het gaat om 2.000 wijkcontainers. Breng uw afval op tijd weg of bewaar het tot 2 januari.
  • Containers voor papier en textiel worden tussen 27 december en 3 januari afgesloten en zijn 4 januari weer open.
  • Prullenbakken op straat worden tussen 27 en 31 december afgesloten en zijn uiterlijk 4 januari weer open. Prullenbakken in winkelgebieden zijn van 31 december tot uiterlijk 2 januari afgesloten. Het gaat om 1.000 prullenbakken.
  • Alle parkeerautomaten in de stad worden in de loop van 30 tot 31 december afgesloten met een stalen kap. Bij een afgesloten automaat hoeft u niet te betalen. De automaten zijn op 1 januari weer open. Het gaat om 600 parkeerautomaten.

Wijziging ophaaldagen

Op eerste kerstdag, tweede kerstdag en nieuwjaarsdag leegt de gemeente geen huiscontainers. De ophaaldagen zijn verplaatst naar 24, 27 december en 2 januari. Kijk op mijnafvalwijzer.nl of download de AfvalWijzer-app voor de ophaaldagen in uw straat.

Let op: van 23 december tot en met 4 januari haalt de gemeente geen grofvuil op. Een afspraak maken kan niet in deze periode. Grofvuil wegbrengen naar het milieupark kan wel. Kijk voor meer informatie over de locaties en openingstijden op rotterdam.nl/milieuparken.

Kerstbomen

Plaats uw kerstboom vanaf 27 december tot en met 12 januari naast de wijkcontainer (niet op de containerplaat) of op de plek waar u normaal gesproken uw huiscontainer plaatst. Medewerkers van Stadsbeheer halen de kerstbomen apart op. Van de bomen worden houtsnippers en compost gemaakt.

Houdt bij het plaatsen van de kerstbomen op straat rekening met het volgende:

  • Plaats kerstbomen niet op oudjaarsdag en nieuwjaarsdag op straat om brand te voorkomen.
  • Haal alle versiering uit de kerstboom. Alleen bomen zonder versiering worden als groen afval verwerkt.
  • Zet uw kerstboom naast de plaat van de container. Dus niet erop.
  • Zorgen de kerstbomen op straat voor overlast? Meld het via de BuitenBeter-app, de website van de gemeente of bel 14 010.

Nieuwjaarsvegen010

Vuurwerk hoort bij de oud en nieuw traditie maar levert landelijk maar liefst 10,5 miljoen kilo op aan vuurwerkafval. De reinigingsmedewerkers van de gemeente gaan op nieuwjaarsdag de straat op om de stad zo snel mogelijk weer schoon en veilig te krijgen. Samen met de bewoners gaat dit nóg sneller zodat vuurwerkafval geen schade aanricht en niet blijvend in de natuur terecht komt. Speciale vuurwerkafvalzakken zijn gratis af te halen bij de vuurwerkverkooppunten in Rotterdam en alle Stadswinkels.

Tip: ga naar het nationaal (kinder)vuurwerk voor een spectaculaire show zonder dat u zelf vuurwerk af hoeft te steken; zo kunt op strand Nesselande vanaf 22.30 van een muziek- en vuurwerkshow.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.