Op zaterdag 4 januari 2020 is in Zevenhuizen de Snertwandeltocht Rottemeren, een mooie route langs de Rottemeren die ook nog eens in teken staat van 75 jaar Vrijheid. Wie de kerst- en nieuwjaarskilo’s wil weg wandelen, wil genieten van een bijzondere locatie en meer wil leren over de bevrijding is deze wandeling een grote aanrader. 

De polder in

Vanaf de Willem-Alexander Roeibaan aan het Nely Gambonplein 1 in Zevenhuizen vertrekken de wandelaars de polder in, op afstanden van 7, 12, 17, 21 en 26 kilometer. Maar de Snertwandeltocht is veel meer dan wandelen. Op meerdere plekken wordt de inwendige wens blij gemaakt met bijvoorbeeld Snert. Er zijn diverse plekken waar livemuziek is en er zijn plekken waar stil wordt gestaan bij de 75 jaar Vrijheid.
Er zijn diverse voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog aanwezig van Legertrucks ’t Gilde, er is een tentoonstelling die wordt verzorgd door de John E. Mc. Cormick Foundation bij het monument “Spiegeling naar de Toekomst”. Hier zal om 10:30 uur een korte herdenking met muziek door The Band of Liberation die onder andere de Last Post speelt. In dit thema zal Stichting Oud Zevenhuizen- Moerkapelle in de vlakbij gelegen oudheidskamer een tentoonstelling hebben en ook onderweg is nog een educatieve tentoonstelling verzorgd door de IJsclub.
Voor de kinderen is er op de 7 km van alles te doen. Zij krijgen een wandelboekje met daarin leuke opdrachten. Bij de molen van Ottevanger kunnen allerlei spelletjes worden gedaan, die meerendeels in het teken van 75 jaar Vrijheid staan. Ook is er een tentoonstelling over de molens in WOII. Vlak bij de molens kunnen de kinderen zich in een legertent ook verkleden. Aan het einde ontvangen ze een wandeldiploma en de speciale pin.
Nabij de roeibaan is een parkeermogelijkheid en als deze vol is kan men vlakbij uitwijken. Vanaf treinstation Nieuwerkerk aan den IJssel is een mogelijkheid om de pendelbus te pakken. Meer informatie kan u vinden op https://www.ijsclubzevenhuizen.nl/
Bron foto’s : Jacolien Rog

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.