De buurt/wij Rotterdam-Nesselande heeft afgerond een totale oppervlakte van 350 hectare, waarvan 288 land en 62 water (100 hectare is 1 km2). De gemiddelde dichtheid van adressen is 1.135 adressen per km2. Er wonen 4.520 huishoudens in buurt Nesselande. Postcode 3059 is de meest voorkomende postcode in buurt Nesselande. Buurt Nesselande ligt binnen Wijk Prins Alexander in de gemeente Rotterdam.

Inwoners

Het aantal inwoners in buurt Nesselande is met 820 inwoners toegenomen (afgerond is dat 6%): van 11.910 in 2013 tot 12.730 in 2019. Het aantal inwoners is het aantal personen zoals op 1 januari in het bevolkingsregister vastgelegd.

Woningen

4.441 woningen & 5.026 adressen:Zie de toelichting onder de grafiek met het “aantal adressen per gebruiksdoel” op deze pagina.Woningen naar eigendom:Koopwoningen zijn eigendom van de bewoner(s) of in gebruik als tweede woning. Huurwoningen worden niet bewoond door de eigenaar van de woning. Huurwoningen worden verdeeld in (1) woningen in bezit van een woningcorporatie of andere instelling. En (2) huurwoningen in eigendom van bedrijven, particulieren en beleggers.Woningen naar bewoning:Een woning is bewoond als er volgens de Basisregistratie Personen minimaal 1 persoon stond ingeschreven op het bijbehorende adres. Alle overige woningen worden beschouwd als onbewoond.Woningen naar type:Een woning is meergezins wanneer het samen met andere woningen of (bedrijfs)ruimten een geheel pand vormt. Hieronder vallen flats, galerij-, portiek-, beneden- en bovenwoningen, appartementen en woningen boven bedrijfsruimten. Alle overige woningen hebben het type eengezins.Woningen naar bouwjaar:Het bouwjaar is het jaar waarin een pand, waarin een woning zich bevindt, oorspronkelijk is opgeleverd. Bouwjaar heeft hier twee waarden: (1) in of na het jaar 2000 gebouwd en (2) vóór het jaar 2000 gebouwd.

Via: Allecijfers.nl januari 2020 en Gemeente Rotterdam

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.